Followers

Wednesday, June 24, 2009

next tutorial

Next tutorial eyes make-up with pink look!!
semua warna2 eyeshadow aku guna palette yg aku br beli tu..
step 1 : foundation + powder


purple

pink

step 2 : layer bawah purple
step 3 : atas pada warna purple warna pink

* sorry time step 2 aku lupa nak snap gambar

nampak mcm merah tp warna nyer dark pink

step 4 : dark pink hujung kelopak mata dan ke atas..

coklat + purple

step 5 : warna coklat + purple di atas warna dark purple


putih

step 6 : warna putih dibucu mata

step 7 : warna putih di bawah kening

step 8 : kelopak bawah - mula dr bucu mata putih, pink dan dark pink
mcm gambar kat atas

step 9 : eyeliner atas dan bawah kelopak mata


step 10 : mascara + eyelashes

DONE!!!

















boleh tahan kan hasil warna nyer...
=)

12 comments:

miss said...

mcm best jer esedo nih...beli kat mana ye?minat nih.. :)

diyanashukor said...

miss | ye...yee... mmg bessttt...
buy from ebay...

aszadha said...

hehehe...akhirnyer..kaler aku...td pun aku dah tgk real dr ko...thanks yeer

diyanashukor said...

aszadha | yer...warna2 ko...

uzie said...

dah cari kat ebay..leh bagi nama product tak??nak gak beli

diyanashukor said...

uzie & to all yg tertanya2 | korang leh bukak link ni.. http://shop.ebay.com/merchant/abestlife_W0QQ_nkwZQQ_armrsZ1QQ_fromZ

shila said...

harganya bila dah convert ngan RM, brapa? sorylah byk tanya pulak. Lg satu, u pilih yg matte @ shimmer shadow?

diyanashukor said...

shila | diyana pilih yg matte... harga termasuk kos penghantaran rm76 mcm tu rasa nyer... tak sampai rm100 la yg pasti..better beli dua2 sbb kos pengataran tetap sama...diyana pun nak beli yg shimmer tuh...

shila said...

mcm mana nak order? maaflah saya ni mmg buta IT. Diyana pernah beli apa lg ek kat ebay? brush dia bgs tak?

diyanashukor said...

shila | tu tak pasti la berus die..payment guna kredit card...kene register ebay & paypal then br leh pilih nak beli ape...

Nailz-In-Aus said...

g0rjuz make up i love the lashes and the colours are beautiful masha'allah sis

diyanashukor said...

nailz-in-aus | hey...thanks drop comment here... =)