Followers

Wednesday, June 3, 2009

memancing

kali ni aku gi bercuti di atas bot...
memancing di mersing...
mkn minum tido pun atas bot...
best bile dpt mkn ikan segar2...




dlm perjalanan ke tengah laut...
untuk mencari rezeki..huhu...




biler dah start memancing tgk la kan gaya tunang aku tu kalau pancing die ade ikan...
guna 'apolo' iaitu satu pancing pakai bnyk mata kail..
kalau kat kawasan tu bnyk ikan mmg ade la ikan kat mata2 kail tu...



hihi..ni tunang aku yg tangkap...ikan kerapu...
kali ni mmg bnyk ikan kerapu...



yeeaaayyy...ni aku yg tangkap...
tunang aku disuruh pose kejap...sbb aku nak tangkap gambar....
tgk...atas sekali besar sampai bwh kecik....pandai susun ikan ni...
ade 5 ekor sekali aku bwk naik....
bwh sekali adik ikan tu agaknyer...


die yg akan bukak kan...
aku takut kene ikan tu punyer sirip yg tajam2 tu...
hiihi....ni pun aku jugak yg bwk naik....
atas tu tak tau ikan ape...
mcm bawal pun ade...
masih suh die jugak pegang sbb aku nak tangkap gambar..
sampai die ckp " dah la luv...by tak sempat pancing lg, luv asyik nak tangkap gambar je"
yerlah...sementara nak kuar camera die kene la pegang mcm dlm gambar tu dulu....
mana x hangin kann....huhu...



ni anak ikan yu...
tunang aku yg dpt....
boat man tu kata masak kari sedap...
erkkk....boleh telan tak agak2?
org cina suke makan ikan ni...
sbb ikan ni boleh buat ubat...



ikan kerapu
kebanyakkan ikan kerapu, kerisi, ikan merah, ikan ape entah lg...
kali ni bnyk lak ikan kerapu sblm ni aku penah gi,
time tu bnyk ikan sela, sardin, tongkol, kembong...
tak muat tong kalau nak bwk blk...
sotong time maghrib bnyk...
sotong dpt besar2...best la.....
kali ni ikan kurang...
sbb bnyk org pakai pukat harimau, sumer ikan kene sauk sekali...
jd ikan pun kurang....
nama pulau ni pulau jahat..aku pun tak tau nape nama die camtu...
pemandangan matahari terbenam...
tenang je kat atas laut...








* xleh nak tangkap gambar bnyk sgt sbb angin laut ni leh karatkan komponen2 brg mcm h/p, camera...jd tak de la bnyk gambar....ngan gambar aku sekali pun xde...




6 comments:

aszadha said...

bestnyer....aper nak bt..laki ku xsuka mancing2 ni...tau ngadap games jer...ikan2 yg ko tangkap 2 semua aku kurang skit menelannyer huhuhu kalau sadin ok...

diyanashukor said...

sadin? takyah mancing tgh laut tuh...kedai cik kiah tu pun ko leh dpt...

Cik By said...

ni under pakej ke sendiri? teringin gak nak g...

diyanashukor said...

Cik By :: kitorg sewa bot ngan tukang bwk sekali..so die akan bwk kite kat kawasan2 ikan yg bnyk...

aszadha said...

elleehh..2 ikan sardin xfresh ler...

diyanashukor said...

abis..ikan tu yg ko suke..
mana2 pun ade ikan tuh..