Followers

Wednesday, December 29, 2010

Sepupu Fya yg baru

hi...
alhamdulillah adik aku selamat bersalin baby boy..
so tahun ni mak aku dpt cucu sepasang..
Fya ade cousin yg sebaya dgn die..
adik aku mmg nak jugak bersalin tahun ni..
ikutkan due date die 28 dec. 2010
tp kadang2 leh jd lambat jugak kan..
boleh jadi masuk tahun 2011..
tp die nak anak aku ngan anak die sebaya, supaya senang nak antar sekolah sama2..
akhirnya dapat jugak..
leh la Fya main kawin2 besar sok..
hahaha...



Muhammad Hani Zayyan Bin Mohamad Zaky

24.12.2010

3.6 kg

1 pagi

HUKM

sanding sama2..
anak tahun yg sama..
anak ke-2???
ttttteeeeeettttttttt.......

Monday, December 27, 2010

Next Customer

Nur nadira
die ni kawan masa sekolah
make-up for her engagement day

before make-up
* sorry nad ambik kat facebook je sbb lupa ambik b4 make-up



after make-up











Friday, December 17, 2010

Majlis Aqiqah Fya Zara


12 dec. 2010


genap fya 50 hari..
kami adakan majlis aqiqah buat fya




mmg time ni time tido die..




lena..

bff


Time cukur jambul








erkk


masa ni dah tukar baju..
ngamuk..daddy pujuk



kepenatan


penat ngamuk..










Pelamin Fya from Bisikbisikdesign



Friday, November 5, 2010

Next customer

Next customer Reza Edwana
Reza ambik pakej dari Bisikbisikdesign


Before make-up


After make-up

Nikah




Malam berinai



Hantaran
more picture click ---> bisikbisikdesign





Pelamin









Monday, November 1, 2010

Fya Zara berusia 11 hari

Hello...
Mcm tak sangka je ade anak dah...
hihihi...mcm tak percaya...
bile tgk fya lg la rasa tak percaya...



tido mmg selalu nganga...br feel...


gaya tido paling digemari...mmg dr sejak dlm perut mmg menonggeng jer tiap kali scan..



tadi nurse dtg rumah cek mummy and baby skali...

alhamdulillah sumer nyer ok...
luka hampir kering...
berat fya dah 3.3 kg..
kuat menyusu..bagus supaya cepat besar...
tak sabar lak nak tgk die besar...


berpantang di rumah mak..
kene pantang betul2 supaya luka cepat baik..
org kata minum pati ikan haruan elok..
dah beli..tp try minum tak leh telan...
rasa nak muntah...terus tak minum...
nak try jus gamat lak..
tp kene beli perisa oren supaya leh telan...
tekak aku nih jenis susah telan kalau yg berbentuk cecair nih...
gerun nak telan..

nanti next entry kalau sempat aku citer keadaan masa di bilik bedah lak yer...



Friday, October 29, 2010

special gift!!!

Helloooo....




Fya Zara Binti Mohd Faizul Anuar
22.10.2010
2.92kg
12.12 pm
Hospital Sg. Buloh






Alhamdulillah...

Tuesday, October 12, 2010

Entri terakhir sebelum bersalin!!!

Salam semua...
Sebenarnya bnyk lg gambar yg aku hutang nak masukkan dlm blog nih..
gambar2 customer yg aku make-up, hantaran, pelamin dari Bisikbisikdesign
tapi tak berkesempatan nak masukkan semua tuh..
semuanyer disebabkan kandungan ku dah nak masuk 37 bulan..
sungguh cepat masa berlalu..
tak lama je lagi aku akan dapat peluk anak aku sendiri..Insyaallah...
macam tak caya jer..
hihihi...
TAPI.......
disebabkan kan baby dalam kandungan ku ini kedudukan nye melintang..
jadi aku terpaksa melakukan kaedah pembedahan caesarean..
semuanyer aku terima dengan redha..
kalau ini yg telah ditentukan..
harap2 semuanyer berjalan dengan lancar..
walaupun dalam hati ni mcm2 aku rasa...
bile fikirkan kene duduk wad, fikirkan suami, fikirkan keluarga, fikirkan kawan2...
huhuhu...sangat sedey...
tapi demi baby ni aku sanggup tempuh semuanyer...
semoga aku kuat untuk hadap semua nih...
hari ni pergi check up lg, doktor scan dan tgk baby still melintang...
die ckp tetap kene gunakan kaedah pembedahan caesarean..
pastu doktor ckp kene kuarkan baby ni masa minggu ke 38..
doktor pun dah bg date 22/10/10 akan lakukan pembedahan..
ikutkan due date aku 4/11/10...
disebabkan....
kedudukan baby ni melintang, bile air ketuban pecah baby harus dikeluarkan dengan segera sbb takut tali pusat terbelit...
jadi bile takutnyer bende2 macam tu terjadi, doktor mintak aku di masukkan ke wad dengan segera sbb bile2 masa sahaja air ketuban akan pecah...
tapi disebabkan aku tak packing lagi baju sendiri, aku minta esok saje dimasukkan ke wad..
huhuhu...
jadi esok aku akan mula duduk di wad...
tak tau la mcm mana keadaan aku masa di wad...
kene tunggu bile tibanyer air ketuban pecah/date yg doktor bg tiba...
kepada semua
family, kawan2 baik aku, sahabat, customer2 aku, yg aku kenali, yg kenali aku, pembaca blog aku
doakan aku semoga semuanya berjalan dengan lancar dan selamat bersalin..
doa kalian amat aku hargai...
dengan itu aku ingin meminta maaf kepada semua kalau ade yg terguris hati, ade yg terkurang atau terlebih dalam ape jua, aku minta maaf...
semoga kite jumpa lagi...Insyaallah...

Monday, October 4, 2010

Next customer

hi...
Next customer kalau korang pernah tgk aku pernah make-up Siti ni time die bertunang tahun lepas...
jd..masa nikah, mlm berinai dan bertandang, siti masih percaya aku untuk make-up di hari bahagia die..



before make-up


ni gambar tahun lepas..
skrg skin muka die dah makin ok...
dah takde jerawat2 ni...
aku pun lupa die pakai produk ape..tp mmg sgt ok..


Nikah




Malam Berinai





Majlis Bertandang





Monday, September 27, 2010

My bestfriend wedding



hi readers....

Entry ni sepatutnya sblm puasa hari tu..
tp disebabkan kemalasan yg tak dpt dibentung untuk update blog,
jd br skrg ni rasa nak update my bestfriend wedding...
" sorry sanah kerana membuat ko tertunggu2 entry psl ko"

Wedding Nur hasannah

Kitorg mmg kawan baik dr sekolah lg..dan sampai skrg masih sama..
sampai dah kawin pun leh lepak dirumah sama2..
kadang2 sanah rajin lepak dan bermalam di rumah aku..
selain sanah kawan2 lain pun rajin lepak umah aku...
sambil kunyap2 + sembang2 + tgk movie sampai tertido...
sgt syokk...bile dpt buat aktiviti sama2 walaupun masing2 dah kawen..
kitorg ni masa belum kawen pun mmg rajin tido umah kawan2..bukan ape..saje..lepak2 + ketawa2 + sembang2..jd bile pas kawen pun aktiviti mcm tu still berlaku...

sanah nikah pada 30 julai 2010
mlm tu segala persiapan, berinai semua dibuat di rumah aku...
bukan ape...kalau nak suh aku yg kesana kesini dgn perut aku lg...
tak sanggup kot diorg tgk aku mcm tu...



berinai
( sponsor by me )
* aunty ni mmg best...inai die dr india...bukan dr sini...sgt pekat dan tahan lama..
die siap dtg rumah untuk pakaikan inai...

after make-up untuk majlis nikah
* seperti biasa aku yg make-up kan...


++ Hantaran ++







gubahan from bisikbisikdesign


masa majlis berlangsung



YES !!! dah halal.....




make-up for bersanding

majlis yg simple






Kata2 dari kami sahabat mu : -
" semoga bahagia hingga akhir hayat...kami tetap susah senang bersama kamu...we love u..!!"