Followers

Monday, June 15, 2009

next tutorial


tutorial eyes make-up with this LOOK !!



purple
sukeeee aku colour2 mcm ni...




step 1 : foundation + compact powder



step 2 : di tengah2 kelopak mata warna light pink ( swish by MAC )





step 3 : warna putih ( white frost by MAC ) buat seperti diatas




step 4 : warna purple pink ( hepcat by MAC )



step 5 : warna dark blue ( prussian by MAC )


step 6 : atas warna purple pink ( hepcat ) pakai warna light pink ( dear cupcake by MAC )


step 7 : warna putih ( white frost by MAC ) bawah kening


step 8 : di bahagian bawah start dr bucu warna putih ( white frost ) tgh2 purple pink ( hepcat ) hujung mata dark blue ( prussian )



step 9 : eyeliner atas, bahagian bawah half jer..



step 10 : di bahagian dalam eyeliner warna putih


step 11 : mascara + eyelashes

.
.
.
.
.
.
.
.
DONE !!







































6 comments:

aszadha said...

canteeknyeeer yg ni....

diyanashukor said...

tau takpee....aku pun suke yg ni...maklum la..colour2 faveret aku...

aszadha said...

pink xder ker..?

diyanashukor said...

ko nak ala2 pink ker?
nanti la yer...aku try buat yg cantik2...

aszadha said...

haa...byk lak kali ni aku pakai bju kaler pink...tp bl tiba nka kuar mls lak rs nak tempek muka dah huhuhu

diyanashukor said...

ko bile nak buat mata ko br nak buka blog aku la kann...bile malas terus tak make-up kan..ko mmg...