Followers

Friday, July 31, 2009

eyes make-up

eyes make-up style that i love








cantik kan??
* sorry buat masa ni aku terlalu bz nak buat tutorial eyes make-up untuk korg...


Catering



smlm aku dah tempah catering untuk majlis kenduri aku...
mcm biasa kenduri abg2 aku sblm ni pun kitorg ambik dgn Dato' Jamilah owner J.Y. Caterer.
time abg aku kawain dulu thn 2003 1 kepala rm8.50..
skrg mana nak dpt harga tuh..
pakej die paling murah pun 1 kepala rm14.50
huhu..sape suh tak kawin dulu2 kan...
aku pilih masakan nasi minyak dan campur masakan kampung..
yang ade sambal belacan..ulam2...masak lemak cili api..
waaa....sgt suke aku masakan mcm tuh...
bukan ape setiap kali gi kenduri org kebanyakan nyer masakan nyer sama..
tp tidak sama sekali time wedding aku..
masakan J.Y Caterer ni mmg paling sedap aku rasa..
masakan die sume best2..
lg2 daging dendeng die..yg mcm kicap2 pekat tuh...
mmg betul2 sedap...


contoh gambar daging dendeng





catering for wedding - done
catering for nikah - done
catering for khatam quran - done
catering for malam berinai - done
catering termasuk khemah & scallop, lauk2 dimeja pengantin/VIP, hiasan meja pengantin..
waahh... settle semua bab catering nih...
lega..

Tuesday, July 28, 2009

make-up artist & MAC



Hari sabtu lepas gi kedai kak mas
nak ambik stock yg telah dikirim..
time tu jugak dpt jumpe Nurin Makeover di kedai kak mas
first time jugak jumpe die..
aku dah book die untuk make-up my bridemaids for nikah dan reception..
so settle dah kesemua make-up artist untuk majlis2 aku nanti...
so nanti majlis aku bertembung la make-up artist ramai2...hihi...



18.07.2009 hari tu MAC ade buat sale di hotel ape ntah...

sale ni hanya kepada yg dapat invitation card sahaja yg leh pergi...setahun sekali je..

di sebabkan aku di indonesia time tu aku hanya kirim dgn kak mas..

mmg berbaloi...rasa rugi tak kirim duit bnyk2...tp seorg limit die boleh beli 2 ribu sahaja..

jd kak mas terpaksa share ngan aku...

kak mas pergi dengan nurin sahaja...

ni lah stock baru yg dpt beli time sale tu..

3 eyeshadow rm78 ( kalau tak 1 je dah rm60)

tp warna2 kebanyakan warna yg tak laku..

mcm bedak pun warna2 gelap..

2 blusher rm55

berbaloi la kan...

mula2 tgk blusher mcm light sgt warna tp biler pakai nampak ok...

gambar ni masa aku pakai blusher yg br beli tu...

ok la kan....nampak natural...
















Monday, July 27, 2009

next customer

my next customer is Liza from Selayang..

before make-up

after make-up



time nikah










Time sanding












* mirip muka Zila Bakarin kan...









Friday, July 24, 2009

Entry khas baju pertunangan

entry ni bukan ulangtahun pertunangan yer...
disebabkan ramai yg email tanya psl baju pertunangan aku yg lepas...
aku beli kain ni kat jakel..
tempah kat bandung, indonesia...
aku bg kain tp designer tu tak dpt siap kan untuk 1 hari disbbkan kat sana hari minggu pekerja die cuti..jd die pos setelah siap baju tuh...
kalau kite beli material dr sana tempah pun kat sana harga die jd murah..
tp disebabkan aku beli kain dr sini jd harga tempah die lebih kurang sini...
tp still murah sana sbb bahagian lengan dan bawah baju tu die jahit manik keliling...
kalau sini maybe lengan dan leher dah caj rm120
bahagian depan

bahagian belakang
veil pun aku tempah kat sana jugak...





kalau korg ade gambar kain atau contoh baju yg korg nak pun boleh email die then mintak harga kos semua nyer..
kalau boleh tanya sekali kos penghantaran...
confirm betul2 dgn harga yg diberikan kemudian kire lak kalau kos kat sini...
then terpulang korg nak mana 1 kan...
ukuran badan korg leh gi mana2 taylor ukur badan korg...
then bg ukuran kat die..
tp ikut die ckp, bg berat badan die leh agak..
tp untuk selamat better ade ukuran badan...
kalau nak beli kain sahaja pun boleh..
mmg murah lace kat sana...
bnyk pilihan...

nama kedai : GLAMOUR exclusive ladies & gents textiles
email owner kedai : vashistyle@hotmail.com
no phone kedai : +62224246780

Designer : bunda ( lelaki ye die ni )
no h/p : +6281510315667

1. call bunda ckp korg nak email gambar/tanya harga
2. email ke owner kedai..subject TO BUNDA
( supaya owner kedai tu tau )
3. keep in touch la ngan diorg...




kalau susah2 sgt...
aku recommend taylor kat KL,
die ni taylor jakel jugak..
selalu jahit baju pengantin..
harga pun ok...
kualiti jahit pun bagus...
kat KIMIGA FASHION
kat GLOBE jln TAR
tingkat 5...

diharap info yg aku bg ni dpt membantu korg ok...

Thursday, July 23, 2009

saya sudah pulang!!


Tujuan besar ke indonesia kali ni nak cr gift for VIP..
akhir nyer settle bab gift nih..
dah dpt pun...
cuma nak deco sikit2 jer..
nantilah.. dah siap deco aku update psl VIP gift nih..
Perkara yg ke 2 sambil menjemput saudara2 aku kat indonesia dtg majlis aku..
adat org kite kan lebih manis begitu...
walau kad secantik mana pun diorg lebih suke kite bukak mulut menjemput diorg...
mmg happy giler kat sana..
lg pun dah pegi pun dgn tunang..
so tiada masalah...
biler jauh yg bermasalah kan..
bab makan mmg best..
sbb kitorg pegi kampung halaman atuk dan nenek aku di bukit tinggi...
kat sana mmg tempat org minang...
jd dah sememangnye mak aku org minang..
jd dah biasa jugak masakan2 minang ni...
tp biler kat sana dpt yg pure sure la lg best...
takleh nak diet time2 mcm tu...
dah sampai sini start diet blk...
hihihi....terpaksa majlis dah dekat...
kene usaha...
kat sana sempat jugak beli telekung untuk hantaran..
kat sana telekung mmg cantik2...
kat sana la syurga kalau nak beli telekung murah2..
yg cantik + murah...
berbaloi la...berbanding sini kan..
untuk kawan ( aszadha ) aku yg kirim..
kain baju kebaya untuk dipakai time majlis sanding...
pun sempat belikan..
warna putih dan hijau...
mmg MURAH ye kat sana...

ni gambar2 baju kebaya yg dah siap jahit dan belum dijahit...






bnyk kan pilihan..
baju2 semua tu harga tak lebih dr rm100...
camana murah tak???
susah nak dpt kat sini kalau harga mcm tu kan...

ni nampak cantik dan smart jer.. harga rm90 sahaja

ni pun sama...tp hanya ade size XL je...

haa... ni aku beli....harga rm70 jer...mana nak dpt kan...

MAYBE nak pakai time malam berinai...

x confirm lg...perancangan br...tak jd pun takpe sbb harga die pun tak mahal...

best kan kalau kedai2 camni ade kat malaysia...



*settle dah beberapa perkara persediaan sblm kahwin....



Wednesday, July 15, 2009

update

hi everyone...
esok saya akan berada diluar malaysia...
di padang, indonesia..
segala sms, email, pertanyaan, jawapan yg anda perlukan akan dibalas selepas 21hb july ok...
saya perlukan masa bershopping untuk persediaan my BIG day..
=)
ade sape2 yg nak kirim salam??? hihihi...
kirim brg kang tak terbawak aku...

Tuesday, July 14, 2009

cute paper bag

cute paper bag leh jd kan wedding favor/door gift



size : 12cm (p) x 6cm (l) x 16.5cm (t)

sesuai letak gula-gula / telur / jelly

price :-
50 pc = rm1.90/pc
200 pc = rm 1.70/pc
17.5cm (p) x 8cm (l) x 26.5cm (t)
rm2.90/pc


25cm (p) x 12.5cm (l) x 31.5cm (t)

rm4.90/pc



24cm (p) x 9.5cm (l) x 32.5cm (t)

rm4.90/pc