Followers

Friday, July 24, 2009

Entry khas baju pertunangan

entry ni bukan ulangtahun pertunangan yer...
disebabkan ramai yg email tanya psl baju pertunangan aku yg lepas...
aku beli kain ni kat jakel..
tempah kat bandung, indonesia...
aku bg kain tp designer tu tak dpt siap kan untuk 1 hari disbbkan kat sana hari minggu pekerja die cuti..jd die pos setelah siap baju tuh...
kalau kite beli material dr sana tempah pun kat sana harga die jd murah..
tp disebabkan aku beli kain dr sini jd harga tempah die lebih kurang sini...
tp still murah sana sbb bahagian lengan dan bawah baju tu die jahit manik keliling...
kalau sini maybe lengan dan leher dah caj rm120
bahagian depan

bahagian belakang
veil pun aku tempah kat sana jugak...





kalau korg ade gambar kain atau contoh baju yg korg nak pun boleh email die then mintak harga kos semua nyer..
kalau boleh tanya sekali kos penghantaran...
confirm betul2 dgn harga yg diberikan kemudian kire lak kalau kos kat sini...
then terpulang korg nak mana 1 kan...
ukuran badan korg leh gi mana2 taylor ukur badan korg...
then bg ukuran kat die..
tp ikut die ckp, bg berat badan die leh agak..
tp untuk selamat better ade ukuran badan...
kalau nak beli kain sahaja pun boleh..
mmg murah lace kat sana...
bnyk pilihan...

nama kedai : GLAMOUR exclusive ladies & gents textiles
email owner kedai : vashistyle@hotmail.com
no phone kedai : +62224246780

Designer : bunda ( lelaki ye die ni )
no h/p : +6281510315667

1. call bunda ckp korg nak email gambar/tanya harga
2. email ke owner kedai..subject TO BUNDA
( supaya owner kedai tu tau )
3. keep in touch la ngan diorg...




kalau susah2 sgt...
aku recommend taylor kat KL,
die ni taylor jakel jugak..
selalu jahit baju pengantin..
harga pun ok...
kualiti jahit pun bagus...
kat KIMIGA FASHION
kat GLOBE jln TAR
tingkat 5...

diharap info yg aku bg ni dpt membantu korg ok...

15 comments:

onggila said...

betul..sana apa pun murah

diyanashukor said...

onggila | yer..bile kat sana borong la bnyk2...mmg berbaloi... bukan kamdar je berbaloi kan...

esca said...

eemmm harga sana anggaran brp ek kat bandung tu? masa pi beli kain kat jakel tu ada awak tawar x?

diyanashukor said...

esca | harga tempah dlm rm250 termasuk jahit manik sumer tuh...masa kat jakel time tu ade sale pakej...so kain dlm rm400...
kalau kain sana mmg murah la..cuma chiffon beadded tu tak bnyk...lace yg bnyk...

Siti Balkish bt. Baharudin said...

salam diyana.

kalau kite beli kain kat sane then tempah kat sane jugak (without manik)how much anggran kosnye ek?

pastu kat sane boleh tempah baju melayu x? =)

diyanashukor said...

siti balkish bt baharudin | mcm aku org sana lak dah...hihihi... kain sana tempah kat sana pun boleh...tp tak pasti la kalau tanpa manik tu brape...try la call bunda tu...

baju melayu better tempah sini kot..sbb kat sana baju melayu bukan pakaian diorg..mungkin nanti leh salah jahit...

Sha Pattinson said...

cantik pink ..look very sweet!

diyanashukor said...

Sha Pattinson | yup...warna kegemaran saya..mmg sweet colour tuh..

nerry nerry strawbery said...

diyana, kih kih kelakar u mmg patut buat bisness kain lace dari dari sana la.. suma pertanyaan di jwab mcm pro, cam real wedding planner... he he btw when is your hari bahagiaa.... sapa makeup nanti,, takan makeup sendiri kot...

aszadha said...

jgn memain..dier punya makeup nnt nurol syukor huhuhu...dasat x dasat ler...

diyanashukor said...

nerry nerry strawbery | selagi dpt tolong kite tolong je kak... tak luak ape pun..hahaha...

make-up?? hahaha...belum jawab dah ade org jawab kan...
yup nurul shukor make-up for my wedding nanti...


aszadha | tq..sbb tolong jawab kan..

Anonymous said...

ka diyana...nak tanya sikit boleh? apasal akak suka makeover muka akak tapi x makeover badan akak?

diyanashukor said...

Anonymous | HI...xde nama eh?? ok makeover tang muka tu tujuan nye untuk ajar yg suka make-up cara2 nak make-up, nak ajar mcm mana style akak.. yg nak makeover bdn letak dlm blog ape ke halnye yob?? awak ni salah blog kot..nak makeover badan awak cr la blog2 kesihatan..ni khas untuk make-up yer...dan yg utama skali, akak selesa je ngan badan akak, sbb tak guna duit awak pun untuk beli baju/makanan...so enjoy... akak rasa bersyukur ape yg akak ade...

Anonymous said...

ooooh...macam tue,suka beli makanan ek,,,x heran la (^^)

diyanashukor said...

Anonymous | xpayah la heran ngan hidup akak nih..nape sblm ni heran ker?? huhuhu..sian..kurang2 ade gak bisnes yg leh buat duit,ko ade?? hahaha...rajin jugak ke blog akak ni eh...dtg2 la selalu...cedok ape yg patut/sakit hati ape yg patut...terima kasih la yer...tak kurang pun rezeki akak dengan komen2 nih...akak harap semoga rezeki awak ni bertambah la yer...pity of uuu... xcukup rezeki yer...