Followers

Thursday, July 23, 2009

saya sudah pulang!!


Tujuan besar ke indonesia kali ni nak cr gift for VIP..
akhir nyer settle bab gift nih..
dah dpt pun...
cuma nak deco sikit2 jer..
nantilah.. dah siap deco aku update psl VIP gift nih..
Perkara yg ke 2 sambil menjemput saudara2 aku kat indonesia dtg majlis aku..
adat org kite kan lebih manis begitu...
walau kad secantik mana pun diorg lebih suke kite bukak mulut menjemput diorg...
mmg happy giler kat sana..
lg pun dah pegi pun dgn tunang..
so tiada masalah...
biler jauh yg bermasalah kan..
bab makan mmg best..
sbb kitorg pegi kampung halaman atuk dan nenek aku di bukit tinggi...
kat sana mmg tempat org minang...
jd dah sememangnye mak aku org minang..
jd dah biasa jugak masakan2 minang ni...
tp biler kat sana dpt yg pure sure la lg best...
takleh nak diet time2 mcm tu...
dah sampai sini start diet blk...
hihihi....terpaksa majlis dah dekat...
kene usaha...
kat sana sempat jugak beli telekung untuk hantaran..
kat sana telekung mmg cantik2...
kat sana la syurga kalau nak beli telekung murah2..
yg cantik + murah...
berbaloi la...berbanding sini kan..
untuk kawan ( aszadha ) aku yg kirim..
kain baju kebaya untuk dipakai time majlis sanding...
pun sempat belikan..
warna putih dan hijau...
mmg MURAH ye kat sana...

ni gambar2 baju kebaya yg dah siap jahit dan belum dijahit...






bnyk kan pilihan..
baju2 semua tu harga tak lebih dr rm100...
camana murah tak???
susah nak dpt kat sini kalau harga mcm tu kan...

ni nampak cantik dan smart jer.. harga rm90 sahaja

ni pun sama...tp hanya ade size XL je...

haa... ni aku beli....harga rm70 jer...mana nak dpt kan...

MAYBE nak pakai time malam berinai...

x confirm lg...perancangan br...tak jd pun takpe sbb harga die pun tak mahal...

best kan kalau kedai2 camni ade kat malaysia...



*settle dah beberapa perkara persediaan sblm kahwin....



14 comments:

teman tidurmu said...

hehe gue juge udah dpt 1..
tp yg 600 ribu rugi giler babi xbeli huhu..
bunyi mcm mahal tp huhuhu giler murah tp kad atm kiter xbole cucuk disana.. wei jom la gie lagi..huhuhu....
kihkih pasal vipgift la pak kastam nak charge kite.. ingat kite nak jual kot..pak kastam 2 jelesss ngan brg kite haha..tp ape2 pun mmg enjoy gilerrrr kat sana....teringat mertabak manis huhu..

diyanashukor said...

teman tidurmu | sape suh ko tak beli...kan kite ade bwk bank bergerak (mama) cucuk je la situ...
dah jgn nak masak sedap2 aku nak start diet...

Quiyah said...

diyana..cantiknye kebaya kat sane!!! wah geram tgk.. heee..ni yg rasa nak gi sane je nih.. abihler duit teman.. huwaaa!!!

aszadha said...

huhuhu...ni xsabo nak jmp ko nih...cantik baju ko bli 2...aku pun jd rambang mata dah tgk gambo jeer...thank yeer dena sbab sudi tgk n pilihkan warna kain tuk ku...

khairulhaya said...

salam..

memang menantikan kepulangan akak ni..masyaallah..cantiknye..roy minat gile yg coklat tu..akk xbeli lebih ke?nk gak 1..klu tau ari tu roy kirim..lg pon klu nk gi kuang tu bkn jauh pon..

bile nk update pasal gift yg akk beli tu..mesti best giler kan..

diyanashukor said...

quiyah | gi lah...cr la tiket time sale..mmg berbaloi pegi...

diyanashukor said...

aszadha | baju ko nanti aku jumpe aku bg k..bwk2 bersabor..

diyanashukor said...

khairulhaya | kat sana biler bwk duit bnyk mana pun rasa tak cukup...biler kat sana rasa sayang nak kuar duit...tp biler blk rasa rugi lak tak beli bile dah kali ngan duit kite..hihi..nape tak call akak las minit...maybe boleh jugak beli kan...

VIP gift tu nanti dah deco akak update ok...

khairulhaya said...

jgnla buat lawak kak..no tepon pon roy xde..mcm mane nk kol..wuuaarrgghh..nk baju kebaya pendek yg dark brown tu..sgt menggiurkan..
bile nk pegi lg?hihi..mesti la lmbt lg kan..

diyanashukor said...

khairulhaya | akak kan dah post blog sblm akak nak gi...nombor tipon akak kan ade kat atas sekali tuh...bisa dong kalau mau..tp udah terlepas...maaf ya...tunggu la kalau akak pegi lg...

mass said...

hy diyana...

cantiknyer baju... blh tau tak... u g bandung ke jakarta?? kalu nak crik bju2 pengantin & kebaya dimana? vipgift pulak kat mana? blh tak u bg nama kedai & alamat... mana tau ada rezeki ke sana... i dah tau tmpat... kalau tak keberatan i nak tau... thankz diyana... :)

diyanashukor said...

mass | baju kebaya dlm gambar tu semua di bukit tinggi, indonesia... di bandung/jakarta pun bnyk baju2 kebaya mcm tu...vip gift kebanyakan nyer di jakarta ...kalau beli untuk kuantiti yg banyak mmg berbaloi ke sana...

mass said...

oh yer ker? thankz 4 ur information.. i tgk byk barang u bl.. kn cas kan kalau lbh 15 atau 20 kilo... mahal tak kn cas kalau brg u byk tu? klau ada rezeki nak jugak ke sana.. geram tgk kebaya dlm blog u tu... :) lupa i nak tanya... bapa u cas untuk make up nikah @ berinai? lokasi i di masjid tanah melaka... thankz alot diyana..

diyanashukor said...

mass | biasa mmg kene cas..tp skrg air asia ade buat berat pilihan kalau kite nak bwk lebih..tp cas pun tak mahal...kalau nak lg jimat..ajak la family pegi sekali...berat boleh share dgn diorg..sambil jln2 makan angin...make-up rate?? email diyana yer... diyanashukor@yahoo.com tq..