Followers

Wednesday, December 23, 2009

Nikah - Part 5

Perihal Hantaran
Beberapa hantaran pilihan kami boleh pakai lama..
Walaupun ade yg "kata" macam nak menunjuk...
Semuanyer disebabkan untuk mengelakkan pembaziran..
Semestinyer barang2 yg diberi untuk diguna pakai selepas kahwin..
Mcm kemeja/kain masa bertunang pun dah diberi..
Tp mcm biasa la contoh kemeja hanya beberapa kali saje pakai...
Kalau gemuk/kurus/koyak dah tentu tak boleh pakai...
Dan semestinyer takleh pakai hari2..
kann...



Telekung dibeli masa pergi ke Bukit Tinggi Indonesia..
Kat sana popular dengan sulaman..

Semestinyer balasannyer kain pelikat dr pihak perempuan..


Ikutkan dari lelaki pun nak bg Handphone...
Disebabkan aku tak la penting sgt handphone selagi Nokia 6680 aku boleh call/sms..

Aku tak perlukannyer...
Dan kerjaya sebagai make-up artist ( jurusolek )
* pada pikiran org lain artist ni maksudnyer celebrity, sile pahamkan maksud yer..artist bukan bermaksud celebrity walaupun aku pernah make-up beberapa celebrity..
Dan aku sememangnyer memerlukan Camera ini...
Hasil gambar dr camera ini sgt berpuas hati..
Gambar haruslah berkualiti sama dengan hasil kerja..



Sebagai balasan dari pihak perempuan beri handphone Blackberry Bold..





Yang menjadi isu besar masa upacara nikah adalah hantaran yg unik dari pihak perempuan memberikan spanar KENNEDY 18 pc ( size 6mm - 24 mm )

Kerjaya suami aku adalah seorang mekanik jd ianyer sangat memerlukan..

Katanya spanar2 itu digunakan untuk personal saje..tidak digunakan untuk pelanggannyer..

Sayang katanyer..Tp bile guna sure teringat pemberian isterinyer jadi harusla keje lebih nak bg makan isteri...hahaha...

And the lovely cupcake from Sugarpinkicing sister of syarifah kirana

Thanks shashue for nice design n cute look...

14 comments:

Sha Pattinson said...

sangatlah bermakna ...u such a brilliant hehehe love all the hantaran hiks .. lain org lain pndapatkan yg spanar tu totaly unique ..

diyanashukor said...

Sha Pattinson | sesuatu yg membawa kenangan yg bermakna dalam hidup..tak salah buat sesuatu yg unik...thanks sha...

CiK By said...

ooo padanla bg spanar. heheheh.. gud!!

Ija said...

sape kah yg bengap bin bahalol sgt ckp makeup artist tu = artist???
kan ke keje seni tu art..tukang seni nya artist...
sorry ye dena, terkasar plak budi bahasa i..i xkisah klo org bengap, bole brainwash otak jd pandai..tp klo dh bodo sombong, cheq xtau la nk kate ape!!

diyanashukor said...

Cik By | yer bukan suke2 nak bg...ade sebab jugak..



Ija | entahlah ija kadang2 org yg berlagak pandai ni sebenarnyer tak pandai..hanya berlagak jer..ckp jer berapi2, kan aku kata mcm ane najath goreng mee... ane ngan die kan tak jauh...mcm huruf HA ngan huruf M..hahaha..opss terkasar lak aku..

Anonymous said...

sgt ske!!!
credit 2 bisik2 gallery...
nak taw x..u nye hantaran Pon like me...:))
byknye pesamaan yerk...
i luv it!!!!

hawashukor said...

lepas nie pasti ade entry terbaru percayala kite tungguuuuu...hehehe
diorg tu suh masuk perbahasan je pasti menang.. Tuhan tu maha adil bagi rezeki sama rata nape nak jeles2.. kite xmasuk hal tangga dia nape perlu nak jaga tepi kain org.. xpahamla manusia skrg.. org sibuk nak kumpulkan pahala diorg sibuk wat dosa kesian ngan diorg tu xade didikan agama yg sempurna..

diyanashukor said...

Anonymous | bisikbisikdesign yer.. oh yer ker...mana ?? nak tgk jugak..


hawashukor | teeett..aku tak nak bg ape2 penjelasan...kalau lawan ibarat sama bodoh..so just ignore ok...

miss F said...

diyana....i love hantaran spanar tu. idea menarik. can share mana u beli and budgetnye. i plan to have one set for my engineer. thanks. my email : aisheiteru@mail.com

diyanashukor said...

miss F | dah email..check ur mail box..

miss F said...

diyana. tak dapat la email. salah address. ni email sy aisheiteru@gmail.com.

thanks yer

diyanashukor said...

miss F | dah.. mula2 xde 'g', ni dah ade..ok dah send dah...

mama eta said...

saya suka ler akak tgk gambar kahwin akak...very simple dan wonderful....suka3x

diyanashukor said...

mama eta | biar simple tp cukup bermakna dihari penuh bermakna itu... kan...anyway thanks..