Followers

Tuesday, December 22, 2009

Nikah - Part 4


Mini veil + tudung nikah

veil ni special order mengikut design yg aku nak..
tambahan manik2





manik dibahagian bawah


dan dibahagian atas
manik gam aku tambah sendiri..

tudung

from ariani jugak..

aku beli yg kosong dan manik2 tu aku gigih jahit sendiri ok...

gigih tak??

Hasilnyer..

veil dan baju tak melekat yer...

16 comments:

CiK By said...

I think buat sendiri lagi jimat...dari beli dah siap..

diyanashukor said...

CiK By | lg2 part manik..beli siap mmg mahal..jahit sendiri leh buat design mcmana yg kite nak..

HazElyNa EsQanDaR said...

manik di bahagian bawah u buat gak ker..kalu nak tempah jahit manik ngan u berapa yek...

Pinky Angel said...

salam..
ada tak link utk business awak? nak tgk package2 yg ada.. ;)

diyanashukor said...

HazElyNa EsQanDaR | oh..yg tu mmg i tempah kat ariani terus...hanya tudung putih tu je i jahit..


Pinky Angel | untuk make-up tiada pakej..biasa price per make-up..

myheart said...

wah..sgt canteknyeeee...leh wat sewa neh..hehehe

lovelygift....everything u need are here said...

bukan gigih, tapi creative....hehehe.anyway, it's nice

diyanashukor said...

myheart | boleh... kalau warna tema sama..


lovelygift....everything u need are here | and the same time jimat!! hihihi..

atiQah adNan said...

dear.. i pun ade beli tudung ariani juga hari tu.. kosong laa.. ingat nak tampal batu swarovski je.. tapi bila tengok u beads kan tdung tu cantik giloss.. teruja nak try tapi tak kreatif nak create own design haha..

kalau tdung putih leh i patch lace je.. tapi tudung kaler lain lak..

any advise dear?

diyanashukor said...

atiQah adNan | kalau tak tau nak design mcm mana...y not u try jahit manik tp just jahit tabur2 jer mcm i punyer jugak..atau pun beli lace sikit untuk patch in kat tudung dan jahit manik atas lace tuh...so takyah nak design manik tu kan...sometime simple will look gojes!! =)

atiQah adNan said...

ok dear..
kalau i beli je lace putih untuk patch in kat tudung then i tambah manik ikut kaler tudung bole kan...?

tu yang ingat nak beli je swarovski lepas tu tampal je macam tabur-tabur.. hee~sebab takut kalau jahit manik tabur2 nanti rosakkan tudung.. u tau laa tangan i niee... ^^

btw thanks sangat tau..one more! hari tu i pi vincci+ kat mid valley tapi kasut open toe tak banyak pilihan laa.. kat mane lagi ade ea vincci+..?

diyanashukor said...

atiQah adNan | ha..boleh2...lg naik colour manik2 tuh.. try lah...tp kalau jahit sendiri...cantik dan puas hati tu lain...
rasa i vincci+ kat bangsar village ngan pavilion ade..rekaan die terhad dan size tak bnyk..mmg cepat habis..

watiehusain said...

salam diyana....
Selamat Pengantin Baru yea..suke baca blog u nie.

I suke baju u.Leh tahu wat katner.Mana tahu leh tempah untuk pantin I dan yang lebih penting!!Tgh survey untuk majlis adik bucuk I. Tq yea..

watiehusain@yahoo.com.my

diyanashukor said...

watiehusain | thanks watie... nanti i emal ok detail psl baju..

WaA said...

anda sgt creative !!! arrhh geram tgk. if buat sendiri. tgn saya tak se creative awk..btw baju pon cantek!! nnti saya nk kawen, saya cari awak dulu tanya details k haha.

diyanashukor said...

WaA | alrite...boleh2..no problem...bg tau awal2 k..