Followers

Monday, October 19, 2009

Wedding preparation

Baju nikah
Sabtu lepas dapat settlekan beberapa perkara lg menjelang nikah..
antaranyer kain untuk baju nikah aku dan lelaki..
dah dihantar untuk dijahit..
Bridemaids dress
Di majlis nikah aku nanti, aku mmg nak semua kawan2 baik aku pakai 1 tema..
so kain2 diorg aku dah cari..
jd diorg hanya perlu hantar untuk ditempah je...
sgt BEST bile diorg sume pakai warna yg sama....




Dulang hantaran
heeeee......dah suruh pun pekerja aku buat kan...
rekaan dulang ni pun aku dah share ngan kak syaja...
ha..kalau korg nak tau, kak syaja tu mmg selalu ke umah aku..
sbb die ade bisnes ngan mak aku...
jd aku dah citer mcm mana rekaan yg aku nak..
hahaha...die memberi galakkan untuk buat bisnes2 mcm ni...
memandangkan family kitorg ade bisnes besi2 nih...mudah lah..
die pun nak tempah suatu hari nanti...
Pelamin
Rekaan pelamin nikah juga telah aku buat...
dan segala keperluan untuk membuat pelamin pun dah kuserahkan ke perkerja aku mengikut saiz yg aku nak..
hanya pelamin yg simple + nice + sweet saje pelamin nikah yg aku perlukan..
tgk je lah nanti k...
ya...masa tu adalah saat2 penting team bisikbisikdesign
untuk melaksanakan majlis yg sgt bahagia buat ku...
so team ni mmg memegang tanggungjawab besar...
bg merias hantaran + hand bouquet + pelamin + bilik pengantin dan beberapa bahagian lg...
nantikan ok diharap semuanye berjalan dengan lancar...








26 comments:

Riena said...

bisik bisik saya ada tgk juga website dia.mmg cantik.di..awak beli kain2 tu kat mana? cantik warna dia

diyanashukor said...

Riena | kain2 tuh... "ingat kain ingat jakel"....hahaha.. mcm dlm iklan kan... yup di jakel... saya nak tgk diorg in plain!!...sgt cantek lah...

Syafa said...

bila akak nk kwen?

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

mesti melatup nanti wedding Diyana kan....Isyallah sume berjalan lancar....Aminnnnnn

aszadha said...

kain aku yg depan skali...huhuhu..special...

diyanashukor said...

Syafa | dah tak lama dah...huhu..


aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery | jgn la sampai meletup aj... kang abis sume kang... hihihi...


aszadha | ha...tau takpe...special taruk telor..

Sha Pattinson said...

tak sabar nak tengok rekaan awak ..!!nice pink fushia kan?? kain plain mcm tue semeter berapa? kat jakel kan?

diyanashukor said...

Sha Pattinson | hihi..saya pun tak sabar nak tgk majlis saya tuh nanti...kain plain tuh price die telah saya rahsiakan dr kawan2 saya..so xleh la nak bg tau kat sini jugak... mahal lg kasih sayang saya buat diorg dr harga kain itu...hehehe...

ieja said...

diyana..saya yakin majlis ni mesti hebat nnt..tgk entry masa awak bertung pon da best.. harap semuanya berjalan dengan lancar ye..

aszadha said...

hehehhe..mmg rahsia btul ko yeer...yeer..mahal lg ksih syg ko...luv u 2 lah dena ~~~~

diyanashukor said...

ieja | tak la hebat mana.. semuanyer mengikut kemampuan saje.. untuk seumur hidup sekali... hanya buat semampu yg boleh..=)



aszadha | yer..mmg mahal lg kasih sayang aku kat korg... kawan sehidup semati susah senang sampai bile2... dan bukan senang nak cr kawan2 yg mcm ni... tanda aku hargai korg dlm hidup aku...love u all lah..!!

hawashukor said...

kain utk aku?? aku nak kain je colour 2 baju ko xyah belikan aku pakai baju kebaya putih je.. smpai ati ko xbelikan utk aku huhu huhu.. ko belikan silk keras skit k.. aku lebih special dr kak sanah taw kirenye telur duala..kahkah..

diyanashukor said...

hawaswhukor | ko nanti beli kat situ terus hantar tempah jer.. skrg ika dah blk dr indon ape lg.. peluang untuk kuar sama2 dah boleh... ko telur sepapan pun boleeehhh...

hawashukor said...

wah giles... nie buat aku xsabo2 nie kene ajak mama kang bosan lak dia.. kite bwk kenit mat salih 2.. 2 ekor tu kite tinggal kan.. pening.. kang buget kain 500 mahu 700 kang ko kene kuar bwk 2 ekor..

diyanashukor said...

hawashukor | silap2 ngan kain2 ko skali tak dpt...

aszadha said...

hamboiii haweeeee...nak jugak..ngader...bg la can kat kitaorg2ni nak manja2 ngan dena..pasni xleh dah huhuhu...

diyanashukor said...

aszadha | pasal ape plak tak leh... nanti aku dah kawen lg dekat eh...

aszadha said...

yeer la..pasni dah blaki...pas2 anak..huhuhu...kitaorg ni dah sipi2 jeer...ko nak pindah tmn blk..aku lak kena p jerantut...huhuhuhuh..camner..

hawashukor said...

kihkih nnt kak sanah kawen hawa nak kain plain sepasang jgk ok.. jgn lupe taw!

diyanashukor said...

aszadha | sape suh ko pindah... kan nanti anak aku ko nak jagakan...



hawashukor | mintak jgn tak mintak...
aku pun eh sanah...bunga2 pun tak kisah...

aszadha said...

adesss...dah kena pau awal2 nih..wakakakakakaka...kk..insyaallah...akan diusahakan...
dena..aku kena jd bibik ko..? hamboi2...ramai benor bunyi nak rancang anak 2

diyanashukor said...

aszadha | ko kan tau aku nak anak ramai... huhuhu... takyah risau.. ko kan tau aku kan suke merancang dgn betul sampai pembantu umah aku akan dtg pun dah book...huhuhu.. terer tak??

aszadha said...

aduiii..dasat sungguh ko ni...sampai bibik paskawin pun ko dah book siap2...

diyanashukor said...

aszadha | yup..ko kan tau perancangan aku sungguh rapi..
harus teratur...

Dahlia said...

Diyana, saper yg bakal menjadi dayang2 ko nnt...? yg aku pasti dayang2 ko tuh mesti ank dara...

diyanashukor said...

Dahlia | yup pastilah anak2 dara vouge2 itu....