Followers

Monday, October 12, 2009

Next Customer


My next customer siti
make-up siti for her engagement day
siti mempunyai masalah kulit sensitif
dan sebagai make-up artist aku tetap buat sehabis baik..



Before make-up


After make-up








16 comments:

Hunky said...

awesome! u'r very talented. =D

weddingphotoghaphy said...

amazing!!!

diyanashukor said...

Hunky | thanks dear..



weddingphotoghaphy | she looks different after make-up rite...=)

-iNtAnAdiA- said...

awesome!!

btw any tips 4 sensitive skins makeup??my fren pun byk breakouts kat muka and she asked me to makeup her

diyanashukor said...

-iNtAnAdiA- | ok..untuk kulit sensitif ni... seharusnyer pemakaian foundation disapu dgn rata..tu sgt penting supaya warna kulit nampak sekata...dibahagian yg mempunyai parut yg gelap harus memakai concealer..supaya warna kulit menjadi sekata...

Starry Eyed said...

wow.. youre really good!

diyanashukor said...

Starry Eyed | thanks dear..

Syafa said...

hye...
sy nk tnya..mcm mna nk ttp parut2 jrwat kt muka ye?n mcm mna nk bg mekap nmpk natural dn cantik...
leh x bg lngkah2 yg btul utk mekap?cra pemakaian mekap...sy ni minat nk blja..hm..cm na nk elak mka dr brminyak bila mekap?hrp akak dpt tlg..

diyanashukor said...

Syafa | ok untuk menutup parut2 jerawat biasanye akan guna concealer...
untuk nampak kan mekap kite nampak natural sebenarnyer melalui cara penyapuan foundation....bedak... dan kat sini kalau nak terang bab tu mmg susah...kene ajar secara live lebih berkesan...kalau minat make-up belajar la asas make-up..tp diyana belum start buat kelas lg...insyaallah bile masanye akan diberitahu ok...

Syafa said...

thx...foundation tu mmg kna spu tebal2 ke?mmg kena letak byk ek?
make-up base mcm mna plak?
mmg minat sgt nk blja mekap ni...ni pun xplore skit2 kt tenet..

diyanashukor said...

Syafa | foundation nak sapu bergantung pada kulit jugak...xsemestinyer tebal..base make-up untuk biasa2 moisturizer pun dah cukup..

mama eta said...

menakjubkanla tol akak...cover semua masalah dmuka...

Cik SuHaiNi SaUnG said...

mcm mana nak kelihatan natural beauty..?? i mean make up yg sesuai d pakai time kita xcukup masa..?? hehe..sebab mes make up nie perlukan masa yg lama kan..akak buat la..nak tengok...hehe

diyanashukor said...

mama eta | yup saya akan buat sehabis baik..


Cik SuHaiNi SaUnG | kalau nak make-up natural beauty pakai bedak yg nipis sudah cukup...warna eyeshadow kalau boleh pun light2 saje...blusher pun light jugak...jgn pakai tebal/warna yg pekat2..

ghadis said...

kak.leh kongsi tip solekan mata..sy ska sgt nk blja tp tkut xkna coz mta sya agak sepet..

diyanashukor said...

ghadis | suatu masa nanti diyana buat kelas nanti boleh la join ok..