Followers

Wednesday, October 14, 2009

Next Eyes Tutorial

Next tutorial with blue look



step 1 : foundation + compact powder


brand PAC

step 2 : biru dr warna brand PAC


step 3 : dihujung kelopak mata biru gelap ( prussian by MAC )


step 4 : blend warna tu ke atas


step 5 : tebalkan warna biru gelap ( prussian by MAC ) dihujung kelopak mata.



step 6 : tambahkan warna hitam ( carbon by MAC ) dihujung kelopak mata supaya nampak lebih gelap lg.



step 7 : dikelopak mata bawah sapukan warna biru gelap ( prussian by MAC )



step 8 : warna krim eyeshadow ( ricepaper by MAC ) di bawah kening
step 9 : eyeliner di kelopak mata atas dan bawah.




step 10 : mascara and eyelashes



DONE !!


*


*


*


*


*


*


*










12 comments:

shahz said...

hi diyana, mcm mane ye nak blend kan warne tu? mksudnye mcm mane n gune ape?

diyanashukor said...

shahz | ok..blend tu menggunakan berus jenis bulat..tanpa letak ape2 warna..just sapu dr warna tu keatas je..just gaul2 je kawasan tuh...

Mrs.Ellmo said...

Chantek!! diyana, selalu foundation brand ape yang bagus untuk makeup ye? my sis ckp MAC, betul ke?

diyanashukor said...

Mrs.Ellmo | foundation yg make-up artist guna jenama kroyolan.. tp untuk biasa2 guna MAC ok je.. tp water base, die dlm botol..rm130 kalau tak silap, 120ml...for face and body...sgt bagus..tp die akan kuar limited edition..kadang ade..kadang takde..kene rajin la gi tgk ok...yg agak creamy tu oily sikit...so better yg botol tu..pakai die light tp melekat..try la..

uzie said...

diyana u pakai brush apa utk eyeshadow..MAC ker??mahal arr,ada tak yg murah dan bagus..lagi satu span utk ratakan foundation brand apa??leh tak share pendapat kat saya

diyanashukor said...

uzie | yup..untuk eyeshadow brush mmg diyana guna brand MAC, brand lain diyana tak pasti sbb kebanyakan nyer tak lekat warna.. bagusnye brand MAC ni kite sapu eyeshadow sikit je dah melekat...jd jimat eyeshadow kite..span yg digunakan span bentuk cake tuh...

CiK By said...

perfecto!!

diyanashukor said...

Cik By | jgn lupa try..

Anonymous said...

kak diyana.. tumpang tanya.. kt mana kita bleh beli eyeshadow ker, pressed powder ker brand PAC? tq.. -rita-

CiQ TieY said...

hi diyana..boley tak ajar cara make up yang guna colour natural..

CiQ TieY said...

plis ajar make up guna colour natural..

CiQ TieY said...

pliz ajar make up warna natural..