Followers

Tuesday, August 25, 2009

Cake for wedding

hi... =)
mood wedding heee~~~
wedding cake pelbagai design dan pilihan...
foundant cake semestinye mahal...
tp tgk jugak pada design cake jugak...
kalau yg nak jimat dan nak nampak cake tu cantik...
boleh tempah cake tu kosong je then leh tambah sendiri fresh flower or ribbon...
lepas tu foundant cake yg kosong pun leh jd cantik...
mcm gambar2 kat bawah ni....


cantikk...!!



ni pun..


white + black



deepskyblue

simple design
white + red... simple




cupcake tower
-----------------------

Skrg ni pun dah jd trend cupcake tower for wedding cake
sgt sweet kan....
untuk jimat selain gunakan foundant, deco menggunakan buttercream warna warni juga buat cupcake jd cantik...





teringin sgt nak belajar buat deco2 cake mcm nih...tp masa tidak mengizinkan la...
tgk la suatu hari nanti...bile betul2 ade masa terluang...
mmg nak belajar...

gambar dr : julie , theknot

10 comments:

khairulhaya said...

wuuuaaarrggghhh..

nape letak gambar kek time bulan2 puase..mane leh tahan..perut da la asyik berdondang sayang je nih..

ape pon time kaseh la erk berkongsi idea mcm mane nak bagi cantik cake tu.tp klu kite da sebok..sape yg nk bubuh ribbon n bunga tu sume erk..hahahh

diyanashukor said...

khairulhaya | mmg bulan puasa la otak fikir makanan jer...hahaha... tu yg entry cake tu... dugaan...
lg2 bile nampak deco yg cantik2....
rasa syg lak nak mkn...

pastikan la ade sape2 saudara mara/kawan yg boleh tolong untuk cucuk bunga atau letak ribbon..untuk memudahkan die faham kehendak kite, pastikan ade contoh gambar..so lebih mudah untuk faham kehendak kite..takut terjd bentuk lain lak kan...paham2 la time tu kan sibok....

Sha Pattinson said...

waaa nampak cake nih mcm lapar la plak ..but sumenye cantik2 belaka ..ermm kalau kreative bole buat apa salahnye just put the ribbons and the fresh flower msti cantik punnya ... taknak try pulut kuning ke??

Quiyah said...

wah..cobaan! iman sgt goyah..

Jasfyra said...

cantiknya...
saya tak pernah terfikir beli kek fondan kosong dan hias ngan reben or fresh flower.masa kawen dulu terus siap bergubah jek...nampak sgt xkreatif cam awak kan..apa pun sumanya cantik...suke...

diyanashukor said...

Sha Pattinson | pulut kuning?? hihi...time2 mcm ni rasa sume nak...hahahaha... minat jugak.. tp belum nampak lg design2 pulut kuning yg cantik... mana tau leh gubah ala2 kek foundant kan??

* nape saya tak leh enter ur blog??



Quiyah | bwk2 bersabar yer... sile diet..majlis nak dekat...hihihi...




Jasfyra | boleh la buat pasni for aniversary....

Sha Pattinson said...

aik takle ke? problem ker?? uwarghhh masalah nih ..hihihi

http://tripfantasticbride2be.blogspot.com

asal takleh ekk pelik ...takpa cuba lagi okay heheehe

diyanashukor said...

Sha Pattinson | dah boleh dah... =) maybe address u kat nama u tu ade silap sikit kot..sbb tak leh enter from ur name..

Riena said...

cantik smuanya di....
kita dh boleh buat cupcake tp x de la secantik gmbr tuu....
kdg2 color pon memain kan peranan penting...

diyanashukor said...

Riena | yup colour memainkan peranan penting...

waahh bestnye u leh buat... takpe..mula2 harus blaja..bukan semua org terus pandai...mcm make-up juge...