Followers

Wednesday, August 19, 2009

Next Tutorial

next tutorial eyes make-up with bondi blue + purple



step 1 : foundation + compact powder


step 2 : bondi blue colour ( pompous blue by MAC )


step 3 : purple colour ( plum dressing by MAC ) di atas warna bondi blue


step 4 : pearl white colour ( shroom by MAC ) di bawah kening


step 5 : blend warna purple dan pearl white
* ia akan jd 1 warna yg lain setelah di blend seperti gambar di atas.

step 6 : eyeliner atas dan bawah kelopak mata


step 7 : balck colour eyeshadow ( carbon by MAC ) di tekap pada kelopak atas dan tebalkan di bahagian bawah mata.


step 8 : mascara + eyelashes


*

*

*

*

*

*

*



D.O.N.E !!!!





* ape pertanyaan leh tanya yer...seberapa bnyk nak tanya pun boleh...no prob!!


16 comments:

Miss Shareeda said...

aduh.. really adore all ur make-up tau.. kadang i try juga sendiri, tapi tak cantek pon. heheh

aszadha said...

pandainyeer ko guna warna biru ni ngan semua kaler...nmpk sesuai jeer..tp bl nak pkai sndri takut jeer...blk2 kaler yg sama jer aku bt huhuhu

diyanashukor said...

Miss Shareeda | kalau mula2 buat mmg selalu xjd...tp jgn cepat putus asa..kene terus cuba dan cuba sampai jd...kalau boleh guna berus kecik dulu...supaya tak nampak comot..


aszadhha | ade perasaan takut nak cuba tu yg susah nak jd...

green apple said...

ok gak pakai warna biru terang ni eh. tapi ok ke kalau kena kat kulit gue ni...

diyanashukor said...

green apple | kak D kalau kene pada gayanyer ok jer... bolos saje dinding itu..!!

myheart said...

canteknyeee...leh la try nanti..bgs la tutorial neh..wat banyak2 yea..hihi

Famila Akmar Faisal said...

ajar la kite..cantik larr...

Famila Akmar Faisal said...

ape kite nk beli eh..leh ajr?tq

diyanashukor said...

my heart | tq..=) ade masa pasti buat..insyaallah..

Famila Akmar Faisal | ape yg nak kene beli? nama2 warna yg digunakan sume dah bg tau..so leh la cr kat counter2 MAC... anyway tq..

Ro Zhaf Zeck said...

aaa..
tah aku xpena wat la.
tp syok gak kadang2 bace teknik mewarna ni.

katak_78 said...

diyana...first time katak_ayu masuk sini..mmg suka semua hasil kerja tangan u...kalo la u ada kat kuantan mmg jadi juru make up tetap katak_ayu untuk function2....bestnyer.....bestnyer!!!!!!!masa katak_ayu nak g istana aritu punya la cari make up artis yg ok kat sini tapi hampeh ajer.....last2 katak_ayu pakai lipstick ajer...hahahahahahahahha

diyanashukor said...

Ro Zhaf Zeck | yer...marilah belajar mewarna ok.. =)


katak_78 | lorr...yer ker?? biasala tu bile kite cr susah nak jumpe... time tak cr jumpe lak kan... boleh la belajar make-up mata pasni..kurang2 dpt la pakai time2 terdesak...

Anonymous said...

hi....baru jumpa ur blog...nak tanya la..berapa u charge for wedding make-up?..email kat saya ye..rosemaini2003@yahoo.com

diyanashukor said...

Anonymous | cek ur mail...tq

cAtA|uNyA said...

really love ur makeup...ade gak try sket2...btw any suggestion utk eyeshadows brand x??nk beli MAC x mampu agi wat mase nie

diyanashukor said...

cAtA|uNyA | hi... eyeshadow ?..emm...dulu2 la yer..time mula2 minat make-up nih... ade gak la beli brand maybelline.. ok jugak la.. kadang yg takde jenama tp warna die tahan lama pun ok jugak..kene bnyk try la... untuk belajar mula2 takyah la mahal2 kan...nanti membazir lak..