Followers

Tuesday, August 18, 2009

Next Tutorial

eeelllooowwww....
next tutorial eyes make-up with cyan + brown colour
sejuk mata memandang.... =)


step 1 : foundation + compact powder

step 2 : 1/4 white frost ( by MAC )


step 3 : cyan colour ( electric eel by MAC )


step 4 : brown colour ( espresso by MAC )


step 5 : blend ke atas ketiga2 warna tu...


step 6 : cream colour ( ricepaper by MAC ) di bawah kening &
tebalkan ketiga2 warna tu...


step 7 : eyeliner atas dan bawah kelopak mata


step 8 : di bahagian bawah sapu warna yg dipakai di kelopak mata seperti gambar di atas..


step 9 : mascara & eyelashes


*


*


*


*



*



*




D.O.N.E !!!




Selamat mencuba!!
* sorry takde bnyk masa untuk buat tutorial untuk korg...ni pun curi2 masa...
xpe janji ade bahan untuk korg try buat...
thanks pada korg...ramai yg sms....call...email...aku pun tak sangka korg begitu mengambil berat psl aku...siap tanya preparation my wedding semata2 pun ade...kebanyakannye memahami bile tutorial lama tak buat....yerlah bile semuanyer persediaan buat sendiri...mmg terkejar2 jugak aku buat...dgn customer nyer lagi...kadang2 bile tibe nyer tiada customer...time tu la dpt rehat....dan kepada yg tak sabar2 nak ke wedding aku pun ade....dah siap mintak kad pun ade...kad pun belum tempah lg...hihi..jgn risau tiba masanye aku umum nanti mintak address korg...time tu la korg bg ok...skrg belum lg masanye untuk edaran kad....
anyway thanks again to all of u yg support me!!

10 comments:

BuTtErFlyInFraMe said...

hi..
boleh tak i nak tau dulang hantaran tu open for rent tak?

boleh email pada sy?
seryna.seri@gmail.com

thanks

khairulhaya said...

hai..

gud job bebeh..sukeee sgt.tp lg x sabar nk tgk wajah make up artist ni bile di dandan oleh make up artist lain..

pastikan roy ade dlm senarai akak okey..

slmt mbuat preparation erk..

chaiyok2..

aszadha said...

terang kalernyeer...cantik..sesuai ni hehehe

diyanashukor said...

BuTtErFlyInFraMe | yup dulang hantaran open for rent...
nanti diyana email ok...

diyanashukor said...

khairulhaya | hisshhhh...bab kene make-up ngan org lain ni yg paling buat berdebar lebih nih....

jgn risau ok...nanti diumumkan cepat2 bg nama yer...
*ramai yg suh jemput..dan semestinyer susah nak ingat sume secara adilnyer bile diumum nanti bg nama yer...



aszadha | warna2 mcm tu aku tau ko sukeee...

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Chaiyok!Cahiyok!
Bgaus sunggu Tutoriol dr Diyana nik...
AJ pun terpanan jap.....bleh add on skillz lg...hehehehe
Muahhhhhh

diyanashukor said...

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery | sile2 belajar sama2 eh... tutorial ni mmg untuk share...

mastura said...

pandainya u wat outer v..
i memang fail wat part ni..
u ada wat class makeup tak?

eeda said...

hai diyana...berus yg mcmana diyana guna untuk buat part yg guna kaler cappucino tu ek? n blend pun guna berus aper? sayer confius la, al maklum la, byk sgt jenis berus yg jual kat kedai kan. xtau mana satu nak guna.

diyanashukor said...

mastura | kelas mnake-up buat masa ni sememangnyer tidak ade lg...nanti la..dlm perancangan mungkin..


eeda | warna brown tu guna berus biasa yg khas untuk eyeshadow, berus untuk blend bentuk bulat...
actually berus2 ni kalau u pakai sudut mana yg sesuai u rasa..just pakai...xperlu bimbang penggunaan berus...when u masuk class make-up and belajar asas part berus u akan tau semua kegunaan berus...