Followers

Tuesday, August 25, 2009

Cake for wedding

hi... =)
mood wedding heee~~~
wedding cake pelbagai design dan pilihan...
foundant cake semestinye mahal...
tp tgk jugak pada design cake jugak...
kalau yg nak jimat dan nak nampak cake tu cantik...
boleh tempah cake tu kosong je then leh tambah sendiri fresh flower or ribbon...
lepas tu foundant cake yg kosong pun leh jd cantik...
mcm gambar2 kat bawah ni....


cantikk...!!



ni pun..


white + black



deepskyblue

simple design
white + red... simple




cupcake tower
-----------------------

Skrg ni pun dah jd trend cupcake tower for wedding cake
sgt sweet kan....
untuk jimat selain gunakan foundant, deco menggunakan buttercream warna warni juga buat cupcake jd cantik...





teringin sgt nak belajar buat deco2 cake mcm nih...tp masa tidak mengizinkan la...
tgk la suatu hari nanti...bile betul2 ade masa terluang...
mmg nak belajar...

gambar dr : julie , theknot

Wednesday, August 19, 2009

Next Tutorial

next tutorial eyes make-up with bondi blue + purple



step 1 : foundation + compact powder


step 2 : bondi blue colour ( pompous blue by MAC )


step 3 : purple colour ( plum dressing by MAC ) di atas warna bondi blue


step 4 : pearl white colour ( shroom by MAC ) di bawah kening


step 5 : blend warna purple dan pearl white
* ia akan jd 1 warna yg lain setelah di blend seperti gambar di atas.

step 6 : eyeliner atas dan bawah kelopak mata


step 7 : balck colour eyeshadow ( carbon by MAC ) di tekap pada kelopak atas dan tebalkan di bahagian bawah mata.


step 8 : mascara + eyelashes


*

*

*

*

*

*

*



D.O.N.E !!!!





* ape pertanyaan leh tanya yer...seberapa bnyk nak tanya pun boleh...no prob!!


Tuesday, August 18, 2009

Next Tutorial

eeelllooowwww....
next tutorial eyes make-up with cyan + brown colour
sejuk mata memandang.... =)


step 1 : foundation + compact powder

step 2 : 1/4 white frost ( by MAC )


step 3 : cyan colour ( electric eel by MAC )


step 4 : brown colour ( espresso by MAC )


step 5 : blend ke atas ketiga2 warna tu...


step 6 : cream colour ( ricepaper by MAC ) di bawah kening &
tebalkan ketiga2 warna tu...


step 7 : eyeliner atas dan bawah kelopak mata


step 8 : di bahagian bawah sapu warna yg dipakai di kelopak mata seperti gambar di atas..


step 9 : mascara & eyelashes


*


*


*


*



*



*




D.O.N.E !!!




Selamat mencuba!!
* sorry takde bnyk masa untuk buat tutorial untuk korg...ni pun curi2 masa...
xpe janji ade bahan untuk korg try buat...
thanks pada korg...ramai yg sms....call...email...aku pun tak sangka korg begitu mengambil berat psl aku...siap tanya preparation my wedding semata2 pun ade...kebanyakannye memahami bile tutorial lama tak buat....yerlah bile semuanyer persediaan buat sendiri...mmg terkejar2 jugak aku buat...dgn customer nyer lagi...kadang2 bile tibe nyer tiada customer...time tu la dpt rehat....dan kepada yg tak sabar2 nak ke wedding aku pun ade....dah siap mintak kad pun ade...kad pun belum tempah lg...hihi..jgn risau tiba masanye aku umum nanti mintak address korg...time tu la korg bg ok...skrg belum lg masanye untuk edaran kad....
anyway thanks again to all of u yg support me!!

Friday, August 14, 2009

Next customer

hi..
my next customer Kak Wan again...
mcm biasa dah kali ke brape pun aku tak ingat aku make-up die..
malas nak rujuk blk post yg lama2 nak tau kali keberapa...
need make-up for hi tea at shangri-la hotel

before make-up
after make-up


Monday, August 10, 2009

Next Customer

my next customer is
emma marini from seremban
make-up for her engagement day..


Before make-up




after make-up











This is shasha
from saujana utama, sg buloh
make-up for her engagement day..



Before make-up





After make-up








Congrats to both of you..!!