Followers

Friday, November 6, 2009

Next eyes tutorial

Next tutorial with brown look
warna ni kire warna selamat untuk semua baju leh masuk...
dan kebanyakkan make-up artist pun guna untuk pengantin2 diorg...


step 1



step 2


step 3


step 4



step 5


step 6



step 7


step 8


step 9


DONE !!!



*




*





*





*








.....................................................................................................................................................





veil mini yg tempah kat ariani tu dah siap... yg pasti cantik sgt....
sedang cuba tudung nikah yg 50% siap ngan manik2 yg dijahit sendiri bersama veil mini...





18 comments:

Jasfyra said...

cantik sgt...ber

diyanashukor said...

Jasfyra | ape yg ber?? mcm iklan coke plak..

zella said...

salam...

kak,boleh tak tunjuk cara make
kalau utk org xcukur kening..

cam susah la nak pkai eye shadow..

;(

diyanashukor said...

zella | insyaallah suatu hari nanti i buat tutorial tu ok...

hawashukor said...

oh my DIOR mmg2 cantik..
nie buat aku xsbr nak tempah nie..
harus ke jakel lg nie.. bilaKAH..?
bila lg aku nak jd pisau cukur ko.. hahaha oh my COACH..

diyanashukor said...

hawashukor | walaupun pisau cukur ko tajam.. belum tentu dpt cukur aku.. hahaha... tempah yg bnyk manik tu...yg simple tu sikit sgt...biar bling2 skit...

Anonymous said...

dear diyana,

how much do you charge, kalau i nak mintak u analise my skin tone/condition, ... lepas tu suggest beberapa cara makeup untuk i?

Kiranya sesi 1 on 1 tutoring. How much you charge ye?

Lagi bagus buat di mid valley atau sogo yang ada toilet makeup tu. Sebab I nak mintak u ajar beli barang-barang mekap sekali.

Selalu i salah beli. Dah beli colour eyeshadow tu... pakai kat rumah nampak tak cantik. So, asyik buang duit beli barang makeup yg akhirnya tak pakai.

Foundation pun sama. Selalu salah beli. Last-last i stick dengan maybelline two way cake jee. Tu yang nampak elok skit.

=(

i'm really interested kalau u boleh buat sesi tutoring untuk i.

Can you give me your e-mail, dear? Nanti i pass my personal info dalam email.

TQ!

diyanashukor said...

Anonymous | hi...
email me diyanashukor@yahoo.com
nanti saya terangkan satu persatu...

Mass said...

hy diyana...

sori ler asyik ganggu u jer.. i nak mntak tlg u if u x keberatan... insyaALLAH nextyear i nak g jakarta n bandung.. i nak tanya u, if dr jakarta ke bandung dlm 2 jam kan? if i sewa cab bapa yer cas utk pergi ke bandung... sbb i tak tahu.. takut jgk kalau kn tekan kat sana.. kalau i dah tau okler... x ler kn tipu... kalu nak g tmpat jual french lace tu mmg di bandung kan? so, kalu i ckp dgn driver mmg akan bawak terus ker ke tmpat jual kain ker? nnti takut jer kemana2 dibawaknya... tlng yer diyana... u pnh g, sikit sbyk u tahu... tima kasih ler... buat susahkan u jer... sori diyana...

diyanashukor said...

Mass | kalau kat sana better upah driver yg akan bwk kite jalan sepanjang hari kat sana... kalau kat bandung tu pasar baru namanyer.. mass amik nombor org ni.. call dulu dr sini confirm dgn die... tanya harga sumer.. pak andre - 081394159378

Mass said...

tima kasih yer diyana... nnti sblm g i call dl... i tgk gak vacation u dlm blog ni... byk jgk ler information.. i cdg nak g dlm 3 ari jer... sempatkan diyana? g pun nak membeli barang jer... diyana, kalau i nak check in hotel kat jakarta... hotel apa yer? kalau blh jgn jauh sgt dr airport & mangga 2... If nak g bandung pun sng... lg 1, i nak tanya... bapa ek anggaran french lace utk 1m kat sn... klu thu arge sng.. xle kn tekan arge plak nnti...sori ler diyana i byk tanya... :)

diyanashukor said...

mass | hotel tu nanti mass tanya driver kat situ ngan budget rate mass nanti die leh bawakkan...kain lace tu apa kata mass call bunda ada entry sblm2 ni diyana ade masukkan number die skali... cek blk eh..

mass said...

diyana...

1 lg soalan... maaf ler yer... byk tnya u... i nak tanya... msa kat bandung u sewa hotel tu, u book dr msia ke @ kat sana br book? u ada x no tel @ apa2 info ttg hotel u stay tu? klu ada sng skit... lgpun i cdg nk g ari jumaat & trus ke bandung.. so takut hotel full jer... thankz diyana.. arap x nyusahkan u...

diyanashukor said...

mass | hotel tu bile sampai je kat jakarta..pastu mintak supir tu yg cr hotel... tak book pun..terus je..tp tak yah risau sana bnyk hotel..tak perlu takut...terus jer...

azzuraaddy said...

hye diyana....

nanti tok 18 hb ni zura nk diyana make up mcm ni blh x??sgt suka :) wane xlh exactly cmni...tq diyana

diyanashukor said...

azzuraaddy | no problem zura..

Cik_Nomi said...

dalam banyak2 blog makeup yang i tengok.. i suke sanagt tengok style u.. gile kemas ok..

diyanashukor said...

Cik_Nomi | i pun suke...hahaha.. thanks.. =)