Followers

Thursday, October 16, 2008

kening part 2

hi...sumerrr....
bwh ni gambar contoh2 kening....sumer org mempunyai bentuk kening yg beza2......korg tgk la korg punyer kening jenis mcm mana....


Sebelum korg nak lakarkan kening korg...sebaik2 nyer korg shave/trim/cabut bulu2 kening yg serabut atau memperkemaskan je lg bentuk kening korg tuh...


Pada yg tak shave/trim/cabut korg boleh gunakan Brow Set(MAC) warna "girl boy" yg sesuai untuk kulit asia..
Brow Set ini digunakan untuk mengurangkan warna kening yg hitam ke warna coklat dan mengaburkan kening serabut/lebat.....

Okk...aku nak tunjuk brg2 ape yg aku gunakan untuk bentukkan kening.....aku biasa gunakan brg dr MAC tp tak semestinyer korg pun harus guna MAC terpulang ape yg korg ade dan sesuai untuk korg just pakai jer....yg penting teknik tu harus betul ok....

Korg boleh gunakan berus dan eyeshadow warna ESPRESSO (MAC)



atau gunakan pensil berwarna dark coklat dan berus mascara tp pastikan la bukan korg ambik mascara punyer terus tonyoh ke kening korg yer...kang itam lak kening korg tak guna jugak kan warna coklat pensil td...


jd korg lukis diatas kening korg bermula pada lengkuk kening korg ke hujung kening korg....



Lepas tu br korg start dr depan sambung ke lengkuk td.....dan pada yg menggunakan pensil tu perkemaskan lakaran korg gunakan berus mascara itu....

Dan bahagia hujung kening yg tajam tu korg perkemas kan la dgn cotton bud bg nampak tajam dan cantik...Lg satu pastikan kening kiri dan kanan tu sama yer....atau sebaik mungkin bg ia kelihatan sama....


Ok see u at the next topic.......Selamat mencuba yer.....


No comments: