Followers

Monday, March 30, 2009

My new business

hi everyone....




ari ni dgn bangga nye nak memperkenalkan my new business selain make-up , aku nak memperkembangkan lg kebolehan aku dlm bidang2 mcm ni....




dgn sokongan family & kwn2 aku...aku bertambah yakin untuk kembangkan lg bakat yg sedia ada ni...


alhamdulillah...semua rezeki dtg dr Allah...setelah aku pikir2 aku membuat keputusan nak buat business ni dgn ajak kawan2 baik aku untuk join aku dan masuk share dlm business ni...aku harap kami sama2 berjaya dlm business yg kami buat....bile bnyk tenaga kerja, kami boleh dptkan tempahan yg bnyk....sbb tu aku ajak diorg buat sama2 business ni memandangkan diorg pun bnyk masa terluang dan minat bidang ni....


thanks korg sbb terima lamaran aku untuk join business ni....


untuk perkembangan selanjutnyer atau product terbaru ,korg boleh view sini


kitorg telah sebulat suara setuju untuk letak nama "bisik-bisik design"..mcm mana leh tercipta nama ni masa tu diorg tgh tolong buat pelamin mini untuk engagement aku...dr situ terus tak nak tukar nama lain lg...harap business ni maju dan terus maju....siap ade moto lg tau...."biar untung sikit janji ber quality"

ok...daaa....see u on the next entry...


Thursday, March 26, 2009

tutorial : smokey eyes

hi everyone...




ari ni aku nak show tutorial how to make smokey eyes...


skrg ni mmg ramai yg suke smokey eyes looks....








sblm pakai eyeshadow....pakai foundation + compact powder


then..



eyeshadow by mac ( silver ring )



eyeshadow by mac ( carbon )




warnakan silver ring 2/3 kelopak mata dan

carbon 1/3 kelopak mata mcm kat gambar di atas...


then blend it....


then pakai eyeliner black colour


then ambik eyeshadow ( carbon ) tekapkan diatas eyeliner td..dan tebalkan garisan td..


mcm ni...



pelentik bulu mata



mascara



bulu mata



gamkan...



done...



taraaa.....




selamat mencuba....


































Monday, March 23, 2009

my sis engagement on 15 march 2009

hi sume...



aku tunang pada hari yg sama adik aku bertunang...
majlis die tghari..aku ptg...
jd yg make-up die pun aku jugak...
kitorg tunang sama..nanti kawin pun buat sama2 jugak...so jimat kan....
nanti die nikah ngan sanding pun nak aku jugak make-up die...
nikah mungkin aku boleh make-up kan...
time sanding kang aku pun nak di make-upkan jugak...
kang die je cun..aku tak cun mana boleh kannn...
so time sanding booking la mana2 make-up artist ok...

ok..layan kan jelah gambar ni yer...

ni gambar before make-up...

ni sedang make-up...


ok..done....














ok..daa....






Friday, March 20, 2009

my engagement part 4

heelllooo.....


majlis aku pada 15hb march 2009...start lepas asar...
pukul 2 aku dah start make-up....oleh kerana aku ni make-up artist terpaksa la time bertunang ni aku make-up sendiri...bukan ape..kalau nak panggil org...first aku tak berapa yakin...aku takut style make-up die aku tak berkenan...second...br bertunang je..so takyah la sampai panggil org...lg pun aku boleh buat lg...bulu mata pun pakai sendiri....tiba tang nak zip...pakai aksessori br kawan2 aku ni tolong....



sempat lg pose walaupun tak siap lg...

br la rasa mcm org2 bertunang sbb ade org buat kan...thank u guys....

time sarung cincin...

ha...br confirm jd tunang org...

all my friends

haa..bergambar mcm time2 sekolah dulu2...

with my sis

dlm hari yg sama adik aku pun bertunang jugak pukul 11...jd die kene la tunggu aku siap sbb nak tangkap gambar sekali....

so dgn sukacita nya... "kami telah bertunang".....

hahahaaha........

Wednesday, March 18, 2009

my engagement part 3

baju for engagement






skrg ni time bertunang lelaki pun dtg..kalau dulu2 jarang lelaki dtg...dtg tu dtg tp takde la bergambar bagai...skrg dah bergambar untuk kenangan jd kalau pakai ala2 sedondon br cuuunnn....jd kene la tempah jugak baju untuk lelaki...lg pun masa beli kain kat jakel die siap pakej sekali untuk baju melayu...soo tempah la....


tempah dkt kedai depan masjid india...kedai BAK

ni setelah baju tu siap....

untuk baju aku...aku tempah kat indonesia....kemudian nak jdkan kes....baju tu leh lak sampai 11hb march..sedangkan aku nak pakai 15 march...risau jugak la...aku yakin baju tuh sampai..tp psl org keliling aku yg lebih2 risau buatkan aku lak tension...siap tempah baju spare lg ari tuh..takut la tak sampai...dan2 aku lepas je tempah nationwide call tanya alamat aku tu kat mana....hangin lak aku....tp takpe lah..baju spare tu aku pakai time adik aku bertunang...jd berbaloi la jugak....

ni lah hasil nyer....hasil sentuhan designer dr bandung...kain dr jakel...tp kalau korg beli kain sana lg murah pastu tempah terus..sbb kalau kat sini harga kain = harga kain + tempah kat sana....so kalau korg nak nombor atau email designer aku tu leh tanya aku yer....designer aku kata dr berat je die leh tau potongan badan korg....haa...mcm ahli nujum kan...tp kalau nak lebih yakin korg ukur la badan korg part2 yg penting...so yakin sikit hasilnyer...design korg email la gambar...sume die leh buat...sbb material sana lebih cantik dan murah berbanding sini....

next entry......gambar aku di hari pertunangan....

my engagement part 2

ok next entry citer psl mini pelamin....



aku suke tgk pelamin yg ala2 bingkai gambar....bingkai tu penuh fresh flower warna pink + white...


korang tgk la yer hasil keje aku dan kwn2 yg menolong......tq guys...sayang korang!!!....huhuuhu....







fresh flowers





org kuat belakang tabir




gambar sarah je takde sbb die dtg lewat sikit.....so to ija...una..sarah..liza...time kasih bnyk sbb tolong aku mlm tuh..sampai tak tido2 korg....dok bergossip time aku tido...nanti korg punye majlis dgn ringan tak ringan sgt tulang ni akan ku tolong....hahaha.....






hasilnyer.....















*


















*


















*





















*
























*





















*





















*



taraaaa.....






*this is my new product for business.....untuk pertanyaa lanjut sile melalui email ok.....

Tuesday, March 17, 2009

my engagement part 1

"saya dah bertunang"....yo yo ooo jer....


hahaha....setelah menjadi tunang org...rasa mcm biasa....

tp mcm takut2 sbb org kata darah manis ni bnyk dugaan...

insyaallah sumer nyer berjalan dgn lancar sepanjang tempoh pertunangan ni....

kite merancang Allah yg menentukan.....

ok..hari ni nak tunjuk korang gambar hantaran dr pihak perempuan dan lelaki...

dua2 belah pun aku buat...

sbb bukan ape...belah lelaki bnyk yg ade anak2 kecik...

jd aku tak nak la susah kan org...

kalau nama nye 'diyana' seboleh2 nak buat sume sendiri...

sooo ini lah hasil nyer....

dr pihak perempuan punye gambar boleh tak terlalu sibuk sampai tak sempat nak tangkap satu2....hahaha.....

aku tunjuk mana yg ade je la yer...






pulut kuning

sireh junjung

ni dr pihak lelaki....tema hijau...aku guna orkid








ok..itu jer....nanti dpt dr photographer aku upload lg k...

soo...enjoy!!!