Followers

Saturday, April 25, 2009

sesuatu yg memuaskan hati...

Korg penah rasa tak sesuatu yg betul2 memuaskan hati korg sendiri..
tak kisah la keje ape skali pun..
mcm tanam pokok dr kecik sampai kuar kan hasil korg pun ibarat sesuatu yg betul2 memuaskan hati korg...
mcm aku setelah menjadi make-up artist nih...
bile hasil tu betul2 buat muka seseorg tu berubah menjadi cantik hasil sentuhan aku...
kalau org yg dah tersedia cantik ni makin di make-up makin cantik...
ade jugak customer aku yg takut untuk buat perubahan ke lebih baik...
kadang2 tu bukan ape..diorg takut muka diorg nampak pelik atau jd lebih buruk dr yg asal...
hehehe...
tp kebiasaan nye...aku akan bincang dgn die ape yg die suke atau tak..
supaya hasil die dpt memuaskan hati die...
setelah siap di make-up pun aku akan tanya die ape yg die nak tambah lg...
eyeshadow ke...blusher ke...warna lipstik ke...
sume tu untuk memuaskan hati die...
supaya kelihatan cantik di hari bahagia...
kadang2 ade jugak customer yg akan ckp...
"diyana i serahkan muka i ni kat u...u nak buat ape pun buat la...janji hasil nye cantik"
waahh...kalau camtu lg senang....
berdasarkan pengalaman i selama menceburkan diri dlm bidang ni....
kita akan pandai memainkan warna...
jd bile pegang je berus kita dah tau nak blend warna pada kulit seseorg tu...
ape yg sesuai atau tak...
kadang2 ade jugak yg jenis terlalu pandai...
itu xnak...ini xnak...
bile kite ikutkan...hasil nye tak memuskan hati die pulak...
so bende mcm ni kene bincang dgn make-up artist korg...
sesuai atau tak bile buat mcm itu...bila buat mcm ni....
and the same time korg pun kene dgr cadangan dr make-up artist tu jugak...
kalau rasa sesuai teruskan...kalau x sesuai guna cara lain...
so...ape2 pun mana yg rasa takut untuk make-up kene la bawak2 berbincang...
warna ni sgt penting....
kene tgk pada kesesuaian kulit muka seseorg....
kadang2 bile seseorg tu mempunyai kulit yg gelap...
foundation yg biasa digunakan cerah sikit dr kulit asal...
jd kulit akan nampak lebih cantik dan berseri...
sbb tu warna memainkan peranan penting...
kalau tak..muka seseorg tu akan jd sembab mcm tak berseri pulak...
sbb kalau pakai warna foundation sama warna dgn kulit ibarat mcm tak make-up pun ade...
mcm muka di hari2 biasa...
faoundation yg cerah dr kulit korg pun tak de la sebatu jauh nye dr warna asal...
mesti la seakan2....
ok bawah ni salah satu customer aku yg buat aku rasa puas hati hasil nyer...
die seorg yg betul2 putih...
dan kulit die jenis yg sensitif...
jd muka die bnyk jerawat dan parut jerawat...
bile dah putih mmg sah2 la nampak jerawat yg merah2 tuh....
time ni aku make-up untuk majlis bertunang...



ni gambar before
*
*



*



*



*




*
hasil nyerrrrr....
tadaaaa.....
hehehe....giler poyos...















die pun suke sgt tgk hasil dr sentuhan aku....
bile tgk perubahan pd muka die...
bile sume org puji hasil sentuhan aku....
waktu tu la rasa puas nye la hati bile dpt buat org gembira kannn....


keje mcm ni la yg aku suke....kite akan rasa sgt puas hati bile customer kite puas hati....



12 comments:

rose said...

hehehehehe...kite pun puas hati dgn hasil kerja diyana nih !!! thanx..btw, bile ko nk amik brg2 ko nih???? risau pegang lama2... takut tergune plak!! kui kui kui kui !!

diyanashukor said...

rose..brg tu pegang la dulu...
kot ko nak guna...guna la...
biler lg nak try..hehehe..

Reena said...

wow, cantik u make up.....mmg puas hati bl tgk..

rose said...

iye la tu..mane reti dok gune benda alah tu !!! nnti nk amik, ko bgtau awal2..takut tak de kat umah!!!

diyanashukor said...

ok..beres...

diyanashukor said...

yup reena....bile customer puas hati, itu hasil membanggakan buat kite..

Shikin Hambali said...

serious hebat and puas!

diyanashukor said...

tq shikin

marianis said...

mmg cantik la hasil krj u... dr plain jane ke very attractive lady ur customer.

nk tnyr if i nak u make-up for dinner or function brp RM?

diyanashukor said...

marianis :: make-up for dinner i caj rm100 only...
anyway thanks for drop ur comment here...

anne.zaqwan said...

cantik!

diyanashukor said...

tq anne.zaqwan