Followers

Monday, September 27, 2010

My bestfriend wedding



hi readers....

Entry ni sepatutnya sblm puasa hari tu..
tp disebabkan kemalasan yg tak dpt dibentung untuk update blog,
jd br skrg ni rasa nak update my bestfriend wedding...
" sorry sanah kerana membuat ko tertunggu2 entry psl ko"

Wedding Nur hasannah

Kitorg mmg kawan baik dr sekolah lg..dan sampai skrg masih sama..
sampai dah kawin pun leh lepak dirumah sama2..
kadang2 sanah rajin lepak dan bermalam di rumah aku..
selain sanah kawan2 lain pun rajin lepak umah aku...
sambil kunyap2 + sembang2 + tgk movie sampai tertido...
sgt syokk...bile dpt buat aktiviti sama2 walaupun masing2 dah kawen..
kitorg ni masa belum kawen pun mmg rajin tido umah kawan2..bukan ape..saje..lepak2 + ketawa2 + sembang2..jd bile pas kawen pun aktiviti mcm tu still berlaku...

sanah nikah pada 30 julai 2010
mlm tu segala persiapan, berinai semua dibuat di rumah aku...
bukan ape...kalau nak suh aku yg kesana kesini dgn perut aku lg...
tak sanggup kot diorg tgk aku mcm tu...



berinai
( sponsor by me )
* aunty ni mmg best...inai die dr india...bukan dr sini...sgt pekat dan tahan lama..
die siap dtg rumah untuk pakaikan inai...

after make-up untuk majlis nikah
* seperti biasa aku yg make-up kan...


++ Hantaran ++







gubahan from bisikbisikdesign


masa majlis berlangsung



YES !!! dah halal.....




make-up for bersanding

majlis yg simple






Kata2 dari kami sahabat mu : -
" semoga bahagia hingga akhir hayat...kami tetap susah senang bersama kamu...we love u..!!"

Friday, September 24, 2010

Teringat kembali



Heeellloooo....
bile tgk blk gambar2 masa nikah mula la kan senyum2 mcm nak nikah lg skali...
time tu la saat yg dinanti2 kan...
saat bahagia yg boleh senyum sampai telinga...
bile tgk blk kurusnye aku time nikah...
tak sangka leh kurus mcm ni..
usaha beb semata2 time kawen nak nampak kurus...
sblm ni mmg gemok la...
tp takde la kurus sehingga nampak tulang2 tu..
aku kalau nak kurus pun still nak mcm berisi2 sikit...
takde la nampak mcm tak cukup mkn...


kire mcm dlm gambar ni bg aku, aku suke la...





tp bile mengandung jer....haaaaaa....hhaaammmeeeekkk koo...
tak kuasa time ngandung nak diet2 bagai...
kang dgn anak aku skali kurus kalau aku diet...
jd mkn ape yg aku suke...
nanti nak diet blk pun pas bersalin la..
pelan2 diet...
insyaallah...sbb bile keadaan mcm ni aku rasa mmg susah nak bgn, nak bergerak sana sini..
mmg tak selesa la...
mmg ade azam nak kurus blk...
tgk la nanti...hahaha...mana tau susah kan...
tp aku penah rasa gemok, dan kurus (xde la kurus sgt2) mmg leh beza rasanyer..
jd tunggu la pas bersalin nanti pelan2 kayuh...
biar kurus dan sihat...



haaammmeeeekkk kooo...


jenuh pas ni diet blk...hahahaa....

Tuesday, September 21, 2010

Selamat Hari Raya

Selamat hari raya!!!!
Belum terlambat lg kan aku nak wish...

fffuuhhhh...lama tak update blog...
time puasa ngan blog2 aku pun aku puasakan...
mmg time puasa bile tgk blog jer mmg rasa malas nak update blog...
padahal ade bnyk entry dan gambar2 customer yg belum aku update..
sorry yer...aku tau mmg ade yg hari2 bukak blog aku untuk tgk aku update tp sorry yer kemalasan melanda time puasa lg2 tgh berat bwk perut kesana kemari..

alhamdulillah aku puasa full...hahaha...
semuanyer ok..alhamdulillah..mmg takde masalah bile puasa time ngandung nih..
cuma baby aktif maybe lapar kot...hehe..
maybe sbb selalu kenyang je kan..belum sempat lapar...

Raya tahun ni first time raya sebagai isteri...
Macam tu jugak adik aku...
first time raya sebagai isteri dan sama2 mengandung...


waktu ni kandungan 32 weeks
sama2 muncit raya tahun ni..



daddy + mummy



bersama mama yg kusayang




kadang2 datang sengal








Sekarang keadaan aku kaki dah start bengkak...
hari2 pun bengkak..
sampai nak sarung selipar pun tak muat...
makcik husband aku kata, bile bengkak tuh surut...tak lama nak bersalin la tu...
wwwoooooo.......tak sabar ade....takut pun ade...
mcm2 perasaan la skrg...


walaupun tgh sarat ni....
job make-up still ade....
aku pun tgh pikir larat ke lagi aku...
insyaallah aku buat sedaya upaya...
walaupun org tgk aku mcm dah nak bersalin jer...
rezeki baby..alhamdulillah...

baby skrg terlalu aktif...
sampai tak perlu aku pegang perut..
tgk perut pun leh nampak pergerakan baby...
kejap gelembung sana, kejap gelembung sini...
buat la ape nak buat, janji baby sihat...
tp pergerakan nyer adalah saat manis time mengandung..
mcm magic bile tgk/rasa semua tuh...
semuanye kuasa Allah...
aku bersyukur dapat merasainya...