Followers

Wednesday, April 28, 2010

My Baby





7 weeks
size : 9.7 mm




9 weeks
size : 19.8 mm




12 weeks
66.0 mm

masa nih dah nampak kepala, badan, kaki dan tangan..
huhu...sgt excited...i'm happy...

Monday, April 26, 2010

Setelah 3 bulan hamil...

Heellloooo....
lama tak citer mcm2 kat blog nih...
sejak hamil nih...mmg tahap kemalasan tu paling tinggi lah...
dah 12 minggu 4 hari usia kandungan ku nih...
alhamdulillah semuanyer selamat..
mommy sihat...baby sihat...daddy lg sihattt...hahaha...
~~~ :: pemakanan ::~~~
ok part makan ni semua pun masuk...
makan sumer nyer sedap..
mcm2 teringin..
tp jarang la yg bukan2...
selalunyer biler nampak, atau org citer terus kalau boleh nak tu jugak...
muntah-muntah / pening / loya mmg takde rasa...
best kann??
alhamdulillah... rasa mengandung yg best...
Ya Allah mintak2 la sampai bersalin mcm nih...
org kata belum sampai masanyer lg...
sampai satu tahap kite akan rasa loya2...
tp mak aku kata biler confirm je pregnant terus rasa loya/muntah2...
tp aku mmg takde rasa ape2 pun...
kalau part makan la husband aku mmg org yg teliti sikit...
br jer ckp nak mkn itu / ini...
tak lama dapat la ape yg di hajatkan tuh...
tak penah la tak dapatkan ape yg bini die nak...
huhu... " tq by...love u lah..!!"
dah cukup bagus bini die takde rasa nak muntah2 sepanjang hamil nih...
kire time mengandung ni makan paling favourite la...
kadang sblm tido pun nak kunyah something...
sbb kalau tak, nanti nak lelap pun susah...
~~~:: tido ::~~~
hahaha.....mmg suke tido...
rasa mcm penat jer...
padahal bukan buat ape pun...
kenapa eh??
~~~:: badan ::~~~
tak usah ckp la..
jeans lama dah tak pakai...
skrg dah pakai seluar yg khas untuk ibu2 hamil...
huhuhu...rasa mcm ade poket kangaroo jer..
sbb perut rasa sentiasa ade ruang yg lebih...
huhu...buat masa skrg mmg takde nak diet2 la..
rasa nak mkn ape, mmg makan...takde tahan2...
doktor kata kalau mommy die tak rasa loya2, boleh mkn mcm2, baby die sihat...
sbb sumer zat baby die dapat...
insyaallah...
~~~:: kerja ::~~~
disebabkan kerja ngan family..
so sangat senang la biler tiba rasa malas melanda...
tp kalau tempahan make-up dr customer mmg sentiasa ok lah...
sehingga bulan 9 sudah ade tempahan, bulan 10,11 dan 12 aku dah stop....
bulan jan 2011 sambung blk...
tp yerlah, rezeki baby kan org kata...
sentiasa ada...alhamdulillah...
Allah tak pernah lupa pada hamba-Nya
~~~:: check-up ::~~~
untuk minggu ke 5 scan hanya nampak kecik jer lg..
minggu ke 7 scan dah nampak denyutan jantung...( teruja time nih )
minggu ke 9 scan lg clear nampak...
actually awal kandungan doktor galakkan jumpe untuk 2 minggu sekali...
doktor nak pastikan semuanyer ok...
masuk bulan ke 3 cukup sebulan sekali...
next appoinment hujung bulan nih...
congrats to my sis, alhamdulillah nak masuk 5 minggu hamil...
wwweeee.....kite sanding sama2..ngandung sama2....nanti beranak jaga la sama2...
aku dijangka bersalin awal bulan 11, adik hujung bulan 12...
huhu...besttt nyerlah...
ade 2 org perempuan dlm keluarga pregnant...
die pun mcm aku jugak..takde rasa muntah2/pening2...
mmg dua2 gila mkn jer...
senang mak aku bela....
adik aku die sentiasa nak mkn air pokat...yg warna hijau tuh...
jd umah aku sentiasa adalah buah tuh...
buat pokat blended...
sedaaappp....
tp aku takde la ngidam yg tahap beria mcm die..
sumer pun telan jer...
ade ape2 tips untuk perempuan hamil tak???

Bisikbisikdesign update




Tuesday, April 13, 2010

Next customer


my next customer is UMMI
she is blogger too...
leh la gi tgk2 blog die yg kreatif tu..

before make-up

Nikah

after make-up

MALAM BERINAI





SANDING









pelamin & hand bouquet from

Thursday, April 8, 2010

Majlis bertandang


Dah basi ke??
belum kan...huhuhu
boleh la...
sbb belum ade lg entry majlis bertandang nih...
majlis di Dewan Bukit Gasing, Petaling Jaya
majlis yg simple jer...
alhamdulillah semuanyer berjalan lancar...






kitorg kat atas pelamin pun sibuk nak ckp..
penat dah pose...











waktu ni aku dah start rasa penat + malas..
maybe sbb pregnant kot..
dr dalam perjalanan nak ke dewan lg tgn aku mula dah rasa sejuk...
husband tanya nape, aku ckp nervous...
tp dalam pada tu kepala aku dah pening sgt...
rasa mcm nak muntah dah..
sementara nak tunggu yg lain2 sempat aku suruh abg aku belikan gula2, nak hilangkan rasa nak muntah tuh...
pastu baru ok...
design baju pun mmg aku dah agak2 yg aku dah mengandung time tu jd design selamat yg aku pilih...
hihihi....takde la masalah, lg pun aku mmg tak suke design yg terlalu full...
memandangkan hanya untuk majlis bertandang, xde masalah la..


make-up pun make-up sendiri jer...
takde panggil make-up artist mana2...
tu mmg dah dirancang awal...
jimat pun jimat....
kann....????
pelamin from bisikbisikdesign