Followers

Monday, April 26, 2010

Setelah 3 bulan hamil...

Heellloooo....
lama tak citer mcm2 kat blog nih...
sejak hamil nih...mmg tahap kemalasan tu paling tinggi lah...
dah 12 minggu 4 hari usia kandungan ku nih...
alhamdulillah semuanyer selamat..
mommy sihat...baby sihat...daddy lg sihattt...hahaha...
~~~ :: pemakanan ::~~~
ok part makan ni semua pun masuk...
makan sumer nyer sedap..
mcm2 teringin..
tp jarang la yg bukan2...
selalunyer biler nampak, atau org citer terus kalau boleh nak tu jugak...
muntah-muntah / pening / loya mmg takde rasa...
best kann??
alhamdulillah... rasa mengandung yg best...
Ya Allah mintak2 la sampai bersalin mcm nih...
org kata belum sampai masanyer lg...
sampai satu tahap kite akan rasa loya2...
tp mak aku kata biler confirm je pregnant terus rasa loya/muntah2...
tp aku mmg takde rasa ape2 pun...
kalau part makan la husband aku mmg org yg teliti sikit...
br jer ckp nak mkn itu / ini...
tak lama dapat la ape yg di hajatkan tuh...
tak penah la tak dapatkan ape yg bini die nak...
huhu... " tq by...love u lah..!!"
dah cukup bagus bini die takde rasa nak muntah2 sepanjang hamil nih...
kire time mengandung ni makan paling favourite la...
kadang sblm tido pun nak kunyah something...
sbb kalau tak, nanti nak lelap pun susah...
~~~:: tido ::~~~
hahaha.....mmg suke tido...
rasa mcm penat jer...
padahal bukan buat ape pun...
kenapa eh??
~~~:: badan ::~~~
tak usah ckp la..
jeans lama dah tak pakai...
skrg dah pakai seluar yg khas untuk ibu2 hamil...
huhuhu...rasa mcm ade poket kangaroo jer..
sbb perut rasa sentiasa ade ruang yg lebih...
huhu...buat masa skrg mmg takde nak diet2 la..
rasa nak mkn ape, mmg makan...takde tahan2...
doktor kata kalau mommy die tak rasa loya2, boleh mkn mcm2, baby die sihat...
sbb sumer zat baby die dapat...
insyaallah...
~~~:: kerja ::~~~
disebabkan kerja ngan family..
so sangat senang la biler tiba rasa malas melanda...
tp kalau tempahan make-up dr customer mmg sentiasa ok lah...
sehingga bulan 9 sudah ade tempahan, bulan 10,11 dan 12 aku dah stop....
bulan jan 2011 sambung blk...
tp yerlah, rezeki baby kan org kata...
sentiasa ada...alhamdulillah...
Allah tak pernah lupa pada hamba-Nya
~~~:: check-up ::~~~
untuk minggu ke 5 scan hanya nampak kecik jer lg..
minggu ke 7 scan dah nampak denyutan jantung...( teruja time nih )
minggu ke 9 scan lg clear nampak...
actually awal kandungan doktor galakkan jumpe untuk 2 minggu sekali...
doktor nak pastikan semuanyer ok...
masuk bulan ke 3 cukup sebulan sekali...
next appoinment hujung bulan nih...
congrats to my sis, alhamdulillah nak masuk 5 minggu hamil...
wwweeee.....kite sanding sama2..ngandung sama2....nanti beranak jaga la sama2...
aku dijangka bersalin awal bulan 11, adik hujung bulan 12...
huhu...besttt nyerlah...
ade 2 org perempuan dlm keluarga pregnant...
die pun mcm aku jugak..takde rasa muntah2/pening2...
mmg dua2 gila mkn jer...
senang mak aku bela....
adik aku die sentiasa nak mkn air pokat...yg warna hijau tuh...
jd umah aku sentiasa adalah buah tuh...
buat pokat blended...
sedaaappp....
tp aku takde la ngidam yg tahap beria mcm die..
sumer pun telan jer...
ade ape2 tips untuk perempuan hamil tak???

14 comments:

nik anna said...

lme x dgr cet kak Diana ni..excied nye dgr cete org pregnant..klo xde rse muntah2 tu ok la..sume sihat la tu..klo dgr petua nenek anna, klo mak selalu mnum air kepala muda..rambut anak nnt hitam, kilat n lebat..

lovelygift....everything u need are here said...

salam....letak la gambar terkini, nak tengok

farhanna said...

congrats

diyanashukor said...

nik anna | boleh ker minum air kelapa...takut gak nak minum kot la tak boleh ker...tp mmg la teringin air kelapa tuh...boleh yer...nak minum la nanti...tq...

lovelygift....everything u need are here | lorrr...nak tgk ker...insyaallah kalau ade amik nanti kite masukkan yer...


farhanna | tq dear..

mumy awe said...

ha'ah nnt ko tolong antar/amik anak aku sekolah sekali ye hehe thanks mama nana...

diyanashukor said...

mummy awe | yerlah..beli akim untuk aku sekali eh..tiap2 hari blk keje..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

yg penting ikut advise doc ..mkn vitamin & be happy selaluuuu nanti baby pun heppi ;-)

ps > elakkan air kelapa & air tebu .. x elok ....

diyanashukor said...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil | insyaallah happy tu sentiasa la..jarang bad mood... huhu..

takleh yer air kelapa ngan air tebu...pulaakk...tu la sblm2 ni pun mmg takut nak minum..tu yg tak minum sblm2 nih...takleh yer..

mrs serih said...

hai...
suka baca tentang org pregnant...
kalo baby saya ada lg, msti lebih kurang sama je kita deliver nnti...

tp baby sy dah xde..gugur jumaat lepas..23.4 lepas... masa tu kandungan saya 12 minggu.. kalo ari ni(27.4) msti dah 12 minggu 4 hari gak...tp xde rezeki...

aszadha said...

hehehe..sian mummy nana ni..mcm2 nak mknnyeer...sabo yeer....mummy hawe pun..kemain lg dok air alpukat jeeerr

Sal Abdul Rahman said...

seronok nyer dengar cter org yg senang pregnant nie..pas kwen trus lekat..best nyer! sal dah sebulan lebih belom ade ape2 lagi..neway, congrats to diyana & ur sis yer! take care.. ;)

diyanashukor said...

mrs serih | oh...belum rezeki lg... bnyk2 bersabar yer... doa pd Allah semoga lepas ni ade rezeki lg..insyaallah...jgn putus asa yer...


aszadha | tu la...belum lak tingin ko belanja...kang tetibe tingin kang abis la ko...


Sal Abdul Rahman | sal jgn pikir sgt..kang stress lg susah lekat...relax2 jer...bnyk masa lg...br lg kan kawin...enjoy dulu k...nanti die dtg dgn sendirinyer...jaga kesihatan..mkn yg berhasiat...

mumy awe said...

thanks u all hehe adik tumpang glamour jup hehe.. to kak sanah pasni mummy sanah laks bak kata faiz aka suami diyana jdla sharp shooter wakahkah.. 3 weeks i xloya2lg and skrg 5 weeks dunia loya sudah dtg kembang tekak den nie huhu..

L i 3 z @ said...

hye.im your silent reader.love the way you makeup the brides. cantik sgt! pasni mesti byk entry bout pregnancy plak kan =) btw congratulation!