Followers

Friday, September 11, 2009

Tudung nikah dan baju raya

Style tudung time nikah nanti aku dgn sukenyer nak pakai style mcm nih...
Smlm tunjuk je gambar ni kat tunang aku terus die buat thumbs up..
sambil berkata "haa...cantik luv"
hahaha...ni yg tak sabar nak nikah ni...
mula la kene buat muka seayu mcm gambar kat bwh ni kan...
credit to the picture
dibahagian luar tailor aku buatkan..
tp bahagian dlm tu aku nak pakai tudung ariani beaded mcm gambar ekin kat bwh nih...
tp nak beli tudung kosong dan jahit beaded tu sendiri..
agak2 berjaya tak??
maybe jahit di sebelah tepi sahaja...
mcm gambar atas nih..


.............................................................................................................
baju raya pulak...
dah siap 6 pasang jeeerrr yg ditempah ari tuh...
hanya 1 baju tu aku beli kain xde corak...
so aku jahit manik dibahagian lengan baju...
Bukan ape saje berlatih menjahit manik sblm jahit kat tudung nikah nanti..
hehehe...

bahagian lengan sblm di jahit

dalam proses


SIAP..... akhirnyer..


Bawah ni sumer baju adik aku dgn manik2 yg dijahit..
kali ni saje die gile baju kain kosong je...xde corak..
kain thai silk


bahagian lengan



bahagian lengan





Dan warna hijau ni belum siap...
dalam proses...
kang time nikah time tu mata aku juling...
keje tgk manik kecik2 je kan...
hihihi.....

22 comments:

Aida Narina said...

diyana, owh love2 the beads on the green kurung! pandai u jahit. i minat, but still don't have the time to learn. Haritu i ada tanya satu tailor, for small beads, upah dah RM120. U kene charge adik2 u boleh buat duit raya, kekekee ;p

As for the scarf for ur solemnization day, i rasa go for the full beads. Biar extravaganza+bling2 sikit. U don't have to worry as u r the attention of the day :). Kalau from gambar tgk u dapat jahit beads dgn cantik, then scarf untuk ur wedding sure lagi cantik :)

khairulhaya said...

peh..mmg superb hasil kerja akk ni..caya lah..
nnt bole tempah kt akk plak..
x sabar nye nk tgk akk bsanding..
tudung nikah tu mmg sweet sgt..
x sabar juga nk tgk hasilnye..
cepat2 erk.

aszadha said...

yarabbi ..rajinnyer ko..kalau ku tau koleh jahit manik aku anta jer kt ko huhuhu...6 pasang JER???!!!! meriah ko...

diyanashukor said...

Aida Narina | hahaha..itulah sentuhan pertama jahit2 manik tu tau...naik juling bijik mata...yg simple design kat bahagian leher dan lengan i penah tanya i tailor tu die nak rm250.. tak kuasa nak hantar kalau mcm tu mahal nyer...

untuk tudung nikah nanti tak heavy sgt ker dgn full beaded?? nanti yg top tu pun mmg dah bermanik2 kan...huhu...merisaukan... nanti kalau penuh sgt kang mau time nikah tu tunduk je memanjang...sbb berat manik2 tuh...hahahaha...

diyanashukor said...

khairulhaya | jgn la cr psl tempah kat akak yer...dah bling2 mata ni rasanyer... tudung nikah tuh...akak pun exited lak nak jahit..tp haruslah abiskan baju hijau tu dulu...

diyanashukor said...

aszadha | bnyk la ko....kalau butik tu caj rm250, ngan ko kire harga adik beradik rm350 jeeerrr... boleh?? hahahaha....
baju raya tuh...ko tau la kan...baju lama2 kan dah mmg takleh pakai..semestinyer kene tempah lebey...nanti boleh pakai mcm2 majlis....nak kawin kan kene ayu2...hihihi...

aszadha said...

melampau ko nk charge 350..?? huaaaaaaaaaaaaa......

diyanashukor said...

aszadha | boleh berbudi bicara lg tuh..kalau ko nak...hahahaa

Anonymous said...

waaaa...canteknye u jahit manik...kemas je tgk..ble wat bisnes ni...
u hantar baju nikah kt spe ek??n brape upah mjnahit tu??
skang still mncari tmpat nk tempah baju nikah...pening lagi ni...-huda-

diyanashukor said...

huda | manik2 yg dijahit ni hanya suke2 yer..tidak mengambil tempahan pun.. baju nikah tuh nanti tunggu entry akan dtg plak eh...tgk hasilnyer cantik atau tak dulu...kang sia2 lak dah bg tau tibe2 tak cantik kan...mintak2 la tak mcm tu...anyway thank you huda..

Sha Pattinson said...

semuanya cantik2 ...macam tudung ekin tue yg tepi tu lawa lain dari yang lain tak payah ...pakai hiasan pon dah memadai dengan adanya manik tue kan ..

manik2 tu waa sungguh berbakat kamu yah ...selamat berpuasa yea ..

diyanashukor said...

Sha Pattinson | yer...nanti tak perlu pakai ape2 aksessori lg kan..sudah memadai dgn ade nyer manik2 itu....thank you dear... selamat berpuasa..!!

nerry nerry strawbery said...

ok diyana tudung tu mmg superb.. pas tu kena senyum ala2 perawan sunti malu2 kucing yerrr... bestnye x sabar nak tengok the big day.......jgn lupa pergi lulur dan mandi bunga supaya memancar2 seri pengantin di sebalik tudung lip lap tu

nerry nerry strawbery said...

yes diyana tudung tu mmg superb pas tu kena senyum malu2 kucing .. jgn lupa lulur and mandi bunga supaya seri terpancar terang benderang di sebalik tudung lip lap tu he he x sabar pulak tunggu yr big day..

Riena said...

haaa cantikk dahhh...
pandainyaa jahit manikk... alaa jait manik kat tudung tu senang je.. tinggal malas dgn rajin jeee...

diyanashukor said...

nerry nerry strawbery | hahaha... tu yg tak tahan tu kene buat malu2 kucing... mandi bunga ?? haruss.... lulur bagai... bukan tudung je lip lap nanti..ngan pengantin lip lap...hahahaa....


Riena | yer tau takper... kene la buat awal kang kalau nak tukar design manik pun ade masa lg kan...

mizzyN said...

nice beading

adik mu.. said...

wah..wah.. semua tipu dia charge ngan i rm500 huhu.. yg pasti aku nak baju tu siap ari nie huhu nak raya dah wei nak antar dobi lg time bila aku nak pakai huhu.. walau baju aku hanya 6 psg nasib 3 je aku suh jahit beaded klau semua2 aku suh jahit.. juling itik kakak ku seorg nie..
pastiKAH siap?
wa KAH KAH KAH...
xbaik KAH KAH ..

diyanashukor said...

mizzyN | tq dear!! =)

diyanashukor said...

adikku | bukan ari tu aku ckp kat ko caj rm700 ker? bile masa aku bg kurang?? hahaha... insyaallah...nanti aku siapkan la...cr rezeki mcm ni lah...

[ Hanie ] said...

ouhhhh cantiknya!
sayang saya takde minat dan tgn berseni mcm awk hihi :D keep it up...bisnes yg bagus mcm ni ;)

diyanashukor said...

[ Hanie ] hanie lain org lain minat.. kebolehan seseorg pun berbeza2.. mcm awak jugak kan... anyway thanks hanie..