Followers

Monday, September 14, 2009

Next Customer

Bulan Ramadhan ni kebiasaannyer mmg xde org kawin..
tp ni lah kali pertama aku make-up org nak nikah time puasa2 nih...
dulu aku pernah make-up die time tunang..
kali ni aku make-up untuk majlis nikah nyer
die terpaksa nikah gantung disebabkan tak nak pertukaran kerja ke sarawak..
so kerajaan perlu alasan yg kukuh jika nak tolak tawaran tersebut..
jd terpaksa la di bulan ramadhan ni aisyah nikah..
takper lah... nama pun jodoh kan..
semua telah ditentukan..



Before make-up



After make-up







majlis selepas asar
dinikahkan di masjid paya jaras,sg. buloh
selepas tu semua tetamu ke rumah aisyah menunggu waktu berbuka...
dan aku jugak mak aisyah dah bungkuskan makanan untuk dibawa pulang..
terima kasih dan selamat pengantin baru...

11 comments:

razzi@ajeet said...

1ST TME DENGAR ORANG NIKAH TIME PUASA.. HEHEHEHE

Riena said...

she look so sweet after makeup kan??

Aida Narina said...

Nice job diyana!! considering that you managed to hide the flaws on Aisyah's face. She's must be lucky to have you on this very special month!

I think, i'll go for lighter make-up on my special day (as for the foundation/powder) but will totally go for dramatic look for the eyes ;p.

Dear, if you are free, do teach me how to managed the eyebrows? Like, contouring and how to apply the pencil?

Selamat berbuka for today! :)

diyanashukor said...

razzi@ajeet | bukan awak jer yer... saya pun first time ni...



Riena | yer...muka die ade cutting mcm muka patung... hihihi..


Aida Narina | ketebalan foundation/powder biasanyer bergantung pada kulit seseorg jugak..kalau yg ade parut/jerawat kene la tebal sikit... tp kalau guna foundation yg betul, muka tak nampak mcm terlalu tebal dgn bedak... itu kebiasaannyer kene pandai blend warna dikulit supaya tak nampak ketebalannyer...dan bahagian mata haruslah menonjol..br dramatic...

eyebrows?? insyaallah... suatu hari nanti ok...

selamat berbuka..=)

khairulhaya said...

mmg 1 kelainan la kak..tp best gak erk buka puasa ramai2 mcm tu.msti majlis bsanding mase raye nnt agaknye erk..

tp mmg superb la akak make up..hilang jerawat sume n muka pengantin tu mmg berubah n berseri2 je..

diyanashukor said...

khairulhaya | yerlah kalau buka puasa ramai2 mmg best... membuka selera jer..

nama pun pengantin kan...mestilah berseri2... takleh la make-up 'dull' jer...biar naik seri pengantin tu...

Louie said...

oh wow what foundation and concealer did you used it really covered those blemishes ..amazing!

Sugarpink Icing said...

Blog walking, found yr blog, lovely make-up, she looks so different, so sweet!

diyanashukor said...

Louie | yes..becoz i'm use original product... thanks louie..


Sugarpink Icing | thank you dear..

*Nehs* said...

wowowow!!! you are soooo GREAT!!! what foundation did u used for her? i saw the rest of your works and they are all amazing!!

diyanashukor said...

*Nehs* | foundation is from kroyolan... anyway thank you..