Followers

Wednesday, April 27, 2011

Next Tutorial Eyes Make-up

Next tutorial eyes make-up




pink . aqua . dark blue . puple




Step 1 : foundation + compact powder

Step 2 : Aqua



Align Center
Step 3 : Dark blue



Step 4 : Purple




Step 5 : pink




Step 6 : blend




Step 7 : white ( under eyebrow )




Step 8




Step 9 : eyeliner

*

*

Step 10 : mascara & eyelashes

*

*

Step 11 : under eyelashes


contoh bulu mata bawah yg saya pakai...seperti gambar di atas..



Kemudian di potong2..
panjang bulu mata tu boleh adjust sendiri ikut kesesuaian..


DONE

*


*


*


*


*


*





Wednesday, April 20, 2011

Next Customer

Next customer @ kawan sekolah Rose Azima

ingat lg masa sekolah rendah kite kelas sama..
gi sekolah sama2..hihi..
sekarang dah bertunang dah...

Rose Azima ambik pakej dr Bisikbiskdesign
yg merangkumi pelamin,hantaran,make-up dan hand bouquet
nak tau harga leh email bisikbisikdesign@yahoo.com yer..

Before Make-up


Afetr Make-up







Hand Bouquet

Pelamin

Hantaran





Tuesday, April 12, 2011

Fya Zara 5 bulan


hiiii...

Lama x citer pasal Fya Zara kat sini kan...
ok..Fya dah 5 bulan dah..
besar dah anak dara aku tuh...
tp masa die mcm ni la syookkk main ngan die...
boleh gewaamm2..peyyuukk2..tiuumm2....gegeettt2....
hihihi...bile lg...harus nikmati saat ni betul2..
sbb masa mcm ni xkan berulang lg..
enjoy la gambar2 Fya bawah ni...


"haa...ape mummy ckp??"

"buuwweeekkk"



senyum je kuar lidah...


Fya with Zayyan
anak buah aku bile tgk 2 org ni die akan ckp..
"ni demok ( sambil tunjuk Fya ) ni x demok ( tunjuk zayyan ) "
sblh ni anak adik aku...so sekolah nanti sama2..sebaya jer..

kalau dlm kete..die tau dah tempat die...


Haaa...tgkk.... boleh turun buai masa umur 4 bulan...
aku dah siap letak comforter awal2..tau die jenis lasak...
mula2 tgk elok je tido..
xsampai 5 minit tgk die dah buat keje die...

Fya ni siang2 je die tido buai...
lebih nyenyak..mlm harus sebelah aku..
siang die kan tido dr pukul 9 am sampai kul 1 ptg..
pastu main dlm 2 jam/3jam pastu tido blk dlm sejam setengah...
mlm kul 7.30mlm selalunye dah nyenyak..
akan bangun minum kul 11 mlm dan kul 4 pagi..
so xde masalah la...

cuma masa dlm pantang je teruk sikit..
Fya jenis nangis yg susah pujuk...
tp dah besar mcm ni susah nak dgr die nangis..
die akan jerit2 je tanda protes kalau die xsuke ke...





haaa...meniarap ni dr masa 2 bln dah start...
cukup 3 bulan dah berguling sana sini..kadang sampai terpusing 2 kali..
pasal laju sgt pusing..hehehe..

tgk tv jgn ckp la...
kalau tgk barney ke upin ipin ke...dah jerit2 suka...
aku rasa budak2 skrg lain la kan ngan budak dulu2...kann...
pemakanan ke ape eh???

aktiviti skrg angkat kaki masuk dlm mulut...
stokin tu sampai tertanggal..
xdpt stokin, leher baju die tarik..
dah sampai kembang bahagian leher baju die...
hiissshhh...



Fya with mummy....




Monday, April 11, 2011

Next Customer

My next customer Dila

Make-up for dinner

Before Make-up



After Make-up




* baby inside...
best jer tgk org pregnant..rasa nak pregnant lg..hihihi...

Tuesday, April 5, 2011

Bisikbisik Design update!!



Hellooo.....

Bisikbisik Design update...



Pelamin Aqiqah




Pelamin solemnization




Pelamin Engagement




Hantaran





Hand Bouquet




For MORE picture click ------> BisikbisikDesign




* Sorry kepada yg emel untuk quotation lambat reply, emel anda akan dibalas secepat mungkin... anda boleh juga pm diyanashukor di facebook untuk quotation ok...