Followers

Tuesday, April 12, 2011

Fya Zara 5 bulan


hiiii...

Lama x citer pasal Fya Zara kat sini kan...
ok..Fya dah 5 bulan dah..
besar dah anak dara aku tuh...
tp masa die mcm ni la syookkk main ngan die...
boleh gewaamm2..peyyuukk2..tiuumm2....gegeettt2....
hihihi...bile lg...harus nikmati saat ni betul2..
sbb masa mcm ni xkan berulang lg..
enjoy la gambar2 Fya bawah ni...


"haa...ape mummy ckp??"

"buuwweeekkk"



senyum je kuar lidah...


Fya with Zayyan
anak buah aku bile tgk 2 org ni die akan ckp..
"ni demok ( sambil tunjuk Fya ) ni x demok ( tunjuk zayyan ) "
sblh ni anak adik aku...so sekolah nanti sama2..sebaya jer..

kalau dlm kete..die tau dah tempat die...


Haaa...tgkk.... boleh turun buai masa umur 4 bulan...
aku dah siap letak comforter awal2..tau die jenis lasak...
mula2 tgk elok je tido..
xsampai 5 minit tgk die dah buat keje die...

Fya ni siang2 je die tido buai...
lebih nyenyak..mlm harus sebelah aku..
siang die kan tido dr pukul 9 am sampai kul 1 ptg..
pastu main dlm 2 jam/3jam pastu tido blk dlm sejam setengah...
mlm kul 7.30mlm selalunye dah nyenyak..
akan bangun minum kul 11 mlm dan kul 4 pagi..
so xde masalah la...

cuma masa dlm pantang je teruk sikit..
Fya jenis nangis yg susah pujuk...
tp dah besar mcm ni susah nak dgr die nangis..
die akan jerit2 je tanda protes kalau die xsuke ke...





haaa...meniarap ni dr masa 2 bln dah start...
cukup 3 bulan dah berguling sana sini..kadang sampai terpusing 2 kali..
pasal laju sgt pusing..hehehe..

tgk tv jgn ckp la...
kalau tgk barney ke upin ipin ke...dah jerit2 suka...
aku rasa budak2 skrg lain la kan ngan budak dulu2...kann...
pemakanan ke ape eh???

aktiviti skrg angkat kaki masuk dlm mulut...
stokin tu sampai tertanggal..
xdpt stokin, leher baju die tarik..
dah sampai kembang bahagian leher baju die...
hiissshhh...



Fya with mummy....




8 comments:

Fariza said...

comelnya ada baby.
habiskan masa dengan baby best kan.
seronok sangat.

diyanashukor said...

Fariza | yerlah kalau ngan baby ni tak jemu...

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

comelnyaa baby...chubby betull gerammm jer tgk...tak thn tgk gmbr dlm buai tu...sikit lg nak jatuh...hehehe...baru 4 bulan tp dah aktif mcm tu...bagus betul ^__^

diyanashukor said...

✿❤ IzanCraft ❤✿ |Ya Allah aktif sgt...kalau dlm buai tu mmg kene jaga2...die buat keje tu senyap2 jer..

Ciare Baha said...

wuah da pandai turun buai sendiri??? terrornya =D anak kita lebih kurang sebaya la ^__^

diyanashukor said...

Ciare Baha | tang turun buai tuh mmg xleh kata ape..sbb tu la keje die kalau dah kenyang tido..cukup masa buat keje die..sebaya eh..bersalin bulan 11 camtu la kan..

MizMira said...

Daddy and I Agree..Mommy Is The Boss..
Cutenyaaaa :)
Tak try makeup utk production ke kak..dulu mira keje production kejap..yg sedia ada tue makeup hampeh je..akak punya makeup cun r :)

diyanashukor said...

MizMira | tq mira..
keje akak yg sedia ade ni pun xcukup tgn Mira..