Followers

Wednesday, April 27, 2011

Next Tutorial Eyes Make-up

Next tutorial eyes make-up




pink . aqua . dark blue . puple




Step 1 : foundation + compact powder

Step 2 : Aqua



Align Center
Step 3 : Dark blue



Step 4 : Purple




Step 5 : pink




Step 6 : blend




Step 7 : white ( under eyebrow )




Step 8




Step 9 : eyeliner

*

*

Step 10 : mascara & eyelashes

*

*

Step 11 : under eyelashes


contoh bulu mata bawah yg saya pakai...seperti gambar di atas..



Kemudian di potong2..
panjang bulu mata tu boleh adjust sendiri ikut kesesuaian..


DONE

*


*


*


*


*


*





10 comments:

lovely.me said...

serius cantik...hehe...i like dis one...kalau nak tukar2 color pon ok kan?...ikut cara yg sama....kan?..hehe...bru nak try2...

diyanashukor said...

lovely.me | tq =) yer..ikut kretiviti sendiri..warna eyeshadow boleh ubah..

irina said...

nmpk macam senang tapi buat sendiri konpem tak jadi.. GOJES! :)

diyanashukor said...

irina | tp selagi xcuba, selagi tu xjd.. benda ni kene rajin buat...lama2 jd lebih cantik dr mula2 buat..

irina said...

buatla cls.. nk join sebab hasil kerja awak memang cantik sgt...

Anonymous said...

boleh tunjuk ajar cara2 pakai concealer tak?

missalongwani said...

kak..kalu nak pasang bulu mata tu camner???dh ptong kecik2 mcm tu tuh...

diyanashukor said...

irina | belum ade masa la..

Anonymous | concealer tu kalau nak ajar kene face to face br leh paham..

missalongwani | kite just letak gam then pakai kat bwh bulu mata asli kite..tu saje..

ynadona said...

diyana, ur tutorial as always mmg awesome..gambor pun clear giler,pakai camera ape?sbtw kening u tu pakai pensil ape untuk dapat kaler yg kemas camtu?

diyanashukor said...

ynadona | camera sony sahaja.. kening tu leh tgk tutorial sblm2 ni ade teknik untuk kening.