Followers

Thursday, May 19, 2011

Next Tutorial Eyes Make-up


Hello make-up lover..!!!

Next tutorial....
Dark Blue with Purple...



Step 1 : foundation + compact powder

Step 2 : Dark blue eyeshadow


Step 3 : Purple eyeshadow

Step 4 : warna purple tu blend ke atas. *guna berus blend yer

Step 5 : colour cream eyeshadow di bahagian bawah kening.

Step 6 : Dark blue eyeshadow dibahagian bawah mata

Step 7 : purple eyeshadow dibawah warna dark blue dibahagian bawah mata

Step 8 : eyeliner atas dan bawah kelopak mata

Step 9 : mascara and fake eyelashes




DONE




*


*


*


*


*


*





16 comments:

missalongwani said...

santeknyer kak..............tp.nak pakai bulu mata potong ekcik2 tu camner kak.....hhehhehe..baliks at gi nak cube

diyanashukor said...

missalongwani | bulu mata bawah tu just letak gam pastu tampal bawah bulu mata yg asli tuh..

momyhanizayyan said...

cantik mummy mlm nie walaupon makeup sebelah mata tetap cantik..hehe

diyanashukor said...

momyhanizayyan | itu lah kata2 laki aku setiap kali aku buat keje camtu...walaupun sebelah mata..hahaha..

Salina Salehan a.k.a iena chomey said...

jenuh le wat mate mcm diyana ni tak pernah jd...cepat le cikit dik non buat kelas..akak lah org pertama yang nak joint..antara mua yang mmg akak admire hasil keje tang mate..

diyanashukor said...

Salina Salehan a.k.a iena chomey | hahaha...tak penah jd lg ke kak???

Shahayu said...

akak masih tak paham cara nak wat bulu mata kat bwah tuh... cer citer sikit dari mula bulu mata bawah tu dilekat.. dan cara2nya ....tqvm...heheh sudi kiranya ajar akak yg masih x pandai2 lagi ni....

Anonymous said...

cantiknyer... celak mata tu u guna jenama apa yer?

raflessia07 said...

pakej untuk tempaan brape

diyanashukor said...

Shahayu | cara die sama jer, guna fake eyelashes atas, tp kite gam kat bulu mata bawah... kerat2 la dulu...

Anonymous | celak from mac.

raflessia07 | email diyanashukor@yahoo.com for quotation.

Anonymous said...

celak tu from mac? i ada bl utk kegunaan sendiri yg pensil tu... yg tu ker? tpi i ada tgk u siap kaler hitam belah mata dlm tu... blh guna jugak ker? tkt kaler die hilang jer... kening u gn apa yer? cantik jer i tgk kaler die... terbentuk..

Fifi said...

This look guna 2 wane la yea, biru n purple, tapi bila blend purple tu nampak mcm ada brown. Erm santek!

diyanashukor said...

Anonymous | yup celak dr MAC, boleh guna belak dlm jugak..untuk kening pun dr mac jugak..


Fifi | itu la canteknyer kalau kite blend 2 warna..die akan jd warna ke3..

aeda said...

cantinya....
tapi tak reti sangat nak pakai maskara..huhu..

mariatulfatin said...

cantik sangat, bila tgk pic dh siap macam susah.. but bila tgk cara2 mudah je:)

diyanashukor said...

aeda | practise make perfect

mariatulfatin | senang jer..kene selalu buat..