Followers

Monday, November 1, 2010

Fya Zara berusia 11 hari

Hello...
Mcm tak sangka je ade anak dah...
hihihi...mcm tak percaya...
bile tgk fya lg la rasa tak percaya...



tido mmg selalu nganga...br feel...


gaya tido paling digemari...mmg dr sejak dlm perut mmg menonggeng jer tiap kali scan..



tadi nurse dtg rumah cek mummy and baby skali...

alhamdulillah sumer nyer ok...
luka hampir kering...
berat fya dah 3.3 kg..
kuat menyusu..bagus supaya cepat besar...
tak sabar lak nak tgk die besar...


berpantang di rumah mak..
kene pantang betul2 supaya luka cepat baik..
org kata minum pati ikan haruan elok..
dah beli..tp try minum tak leh telan...
rasa nak muntah...terus tak minum...
nak try jus gamat lak..
tp kene beli perisa oren supaya leh telan...
tekak aku nih jenis susah telan kalau yg berbentuk cecair nih...
gerun nak telan..

nanti next entry kalau sempat aku citer keadaan masa di bilik bedah lak yer...



11 comments:

A.I said...

kalau kau bleh telan pati ikan haruan tu lg bagus tau. cepat tol sembuh luka luar/dalam. aku branak cser & normal pon mmg telan tu tetiap hari. kau try le yg ada ginseng tu. kot2 bleh telan..hehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

congrats dear ..masa i cesect kali kedua dr malay yg operate advise JGN mkn ikan haruan @ jeli gamat .. mkn ubt hosp & minum air jus oren tropicana jer ..katanya nanti luka bhg dlm tue x baik betul melekat2 kt rahim .. sebabnya masa c-sect kali 1st tu takder saper advise ..

diyanashukor said...

A.I |ye ke...asal aku xleh nak telan bende alah tuh...


Nurul Diana@Mama Adam + Aidil | tu la..nurse yg dtg cek kat umah pun ade ckp suh mkn oren bg baikkan luka...tp ye ke pati ikan haruan tu xleh mkn...nasib xleh nak telan..huhu..tq yer..

mama awe said...

fya jgn nangis abg ariq ade.. ko adela buat fya nangis..hehe.. xsabo aku nak tgg anak ko besar..

yatt said...

dah bersalin?? comeii baby.. tahniah diyana..:-)

diyanashukor said...

mama awe | omeunyerrr..baby nana nih...


yatt | tq dear.. =)

butterfly gurlz said...

tahniah!Fya memang comel!geram rase nak cubit je..

D'lla said...

wahh tahniah :)

♥ QaseH ♥ said...

ala cmey nyer beby akk,,,

suria said...

i pun tak leh telan. tekak ni mmg cerewet. tak boleh paksa. dah terbuang satu set pati ikan tu..my sis boleh pulak.
btw apa makna fya zara? nice name:)

(¯`'•.¸*mRs.mySara*¸.•'´¯) said...

akak.
chumel ye baby.
name dye shantek! :)