Followers

Tuesday, February 24, 2009

next customer

hiii.....

23 feb. 2009 aku make-up model show for hairkunst at garden hotel..

actually die nih aunty syafa...die nak aku make-up die and her friends.....

sooooooo...............enjoy the picture okey....

malas nak taip bnyk2....sooo layannnn.....hehe....



this is nina (syafa aunty) before make-up
after make-up
and her friend.......

this is yati (before make-up)

after make-up picture
*
*
*
*
*
*

after make-up.....soooo possinggg la ape lggg.....




atilia ..... nina ..... yati



ok...daaaa.....

next customer

hi everyone....
this is my next customer....syafa....
die nih seorg yg lemah lembut...humble....sgt best buat keje dgn die...
die suke jenis make-up yg warna2 natural....
nikah dan sanding dibuat pd hari yg sama on 7 feb. 2009
sooo enjoy the picture....
before

after....nikah time..

and ni picture untuk bersanding...

thats all.....daaa....!!!

Tuesday, February 17, 2009

Jakarta & Bandung

Hi all....


12/02/09 ~ 16/02/09 aku...my bf...n amie telah pergi ke bandung untuk meng'holiday'kan diri dr penat bekerja sambil2 cr brg2 untuk persiapan hari pertunangan dan perkahwinan...


walaupun lama lg date kahwin tp bile buat sikit2 tak rasa beban kuar duit dr kuar selonggok terus...


lg pun di jakarta + bandung mmg untung sape yg pegi untuk persiapan hari bahagia...baik dr door gift....kain untuk baju bertunang/kawin....upah jahit baju...atau jahit manik..mmg SGT BERBALOI....


jd pada sape2 nak jimat cost buat la mcm aku.....


12hb feb....flight pukul 8.40am....pukul 5.30 dah kuar rumah...naik komuter sampai KL central...


ni tgh tunggu train kat komuter sg. buloh
kitorg pergi 3 org (aku...bf aku...dan amie)
ni kat dlm erl

sempat lg posing before naik...hehe...
ni dah dlm flight
sampai dah tghari kat sana...check in hotel je terus ke mangga dua...sbb door gift mmg bnyk pilihan kat situ...jd terus tak buang masa sbb keesokkan nye kitorg nak ke jakarta...jd beli la mana yg sempat.....
door gift....bnyk kan pilihan....
ni brg2 yg SEMPAT beli kat mangga dua....hahaha...dah terlampau sempat....
handbag
baju untuk syasya(anak buah aku)..die nak pakai time aku bertunang...
purse
souvenir
sandal
Barang2 tu la dlm masa setengah hari je...termasuk door gift dah 2 beg besar kitorg bwk keluar dr mangga dua tuh...
Kat dlm mangga dua tu ade la kedai mkn kecik2 tp kitorg takut ade campuran yg tak halal...sbb org islam sana sama je rupa dgn org kristian...
jd mlm tu kitorg pegi mkn kat kedai garuda masakan padang....
bnyk kan lauk diorg hidang...
cuma mkn yg mana nak je..nanti diorg kire mana yg kite mkn...
mmg SEDAP!!
13hb feb 2009
ari nak ke bandung..perjalanan mkn masa 3 jam....ikutkan tak berapa jauh..tp sbb bnyk kereta...
jd takleh la laju....
sblm ke bandung kitorg gi lunch lg kat restoran garuda tuh....takut kang kat bandung nak cr makanan yg halal tu susah lak...sana diorg mesti ckp halal....tp bf aku masih was2 nak mkn....jd sblm ke bandung singgah lg...
nasi mkn smlm kat garuda ade lg...dah masuk nasi garuda yg baru....hahaha....
Sampai je kat bandung kitorg terus check in kat hotel wisma dago....hotel tu mmg dekat dgn outlet2 mcm heritage...victoria...blossom...terminal tas....secret....
lepas check in terus ke pasar baru....nak tempah baju untuk bertunang....tp boleh lak lupa bwk kain....hahaha...exited punya psl...kalau tak boleh siap baju aku 1 ari je die buat....sbb esoknye pekerja cuti...jd takleh buat terpaksa pos...minggu ni mungkin siap baju tu....

yg buat aku yakin baju aku tu jd mcm yg aku nak... bile designer tu ckp "kalau tak cantik bukan bunda(nama timangan designer tuh) namanya..."cewwaahhh.... harap2 puas la hati aku hasil nye nanti...

memang berbaloi kalau beli kain kat sana.....lace...teller....chiffon...cotton...mcm2 jenis kain...mmg berbaloi...


nampak muka bf aku dah menunjukkan die dah boring ikut kitorg survey kain

ni kat kedai jual mcm2 jenis jaket
bwh ni brg2 yg di beli kat pasar baru...
blouse
jaket
kain baju kebaya

lace

kain ni untuk ija...untuk pakai masa majlis kawin aku...

kain ni aku beli untuk majlis aku....mmg sgt2 murah...
puas hati sbb cantik
14 feb 2009
kitorg ke outlet2....
actually masa pilih topi ni..die try tp takde cermin...so terpaksa aku tangkap gambar die..
bile tgk mcm ok+ material bagus..terus beli..
t-shirt untuk my sis...
ni pun my sis punye jugak..

t-shirt
15 feb 2009
on the way ke jakarta blk...sbb flight dr jakarta...then ambik baki door gift...
sempat jumpa saudara kat jakarta...tp lupa nak ambik gambar....
sbb masa itu emas....hahaha...habiskan dgn bersembang sambil mkn2...
16 feb 2009
flight pukul 11.10am...
amie leh tgk salah time...die ingat tiket pukul 2.10pm....rupanya 2.10pm sampai kat klia...
nasib baik tak terlepas flight....

hasil nyer....huhu...

before pulang ke tanah air...hahaha...
percutian yg sgt happy....