Followers

Wednesday, August 18, 2010

Next customer

Next customer is Ed
Ed pun ambik pakej bertunang dari bisikbisikdesign
pakej yg merangkumi make-up + mini pelamin + hantaran

before make-up




after make-up











hantaran




mini pelamin



lain2 gambar boleh ke -----> bisikbisikdesign

Wednesday, August 4, 2010

26 weeks

hi readers...

pejam celik...pejam celik usia kandungan ku dah 26 minggu..

cepat je masa berlalu...bile kire2 lg 3 bulan aku bersalin...

huuuuiiissshhh....kejap je kalau nak kire 3 bulan tu...

keadaan aku sekarang

  • masih aktif make-up sana sini
  • masih aktif buat bisnes bisikbisikdesign dengan kawan2 aku..
  • masih boleh kesana kemari
  • masih lasak kadang mcm lupa yg aku pregnant
  • masih ade tempahan make-up walaupun waktu tu aku dalam pantang (untuk anak buah suami yg akan aku buat)
  • dah stop amik tempahan make-up untuk bulan 10,11 dan 12 (sorry kepada sesiapa yg nak tempah aku, tp terpaksa tolak)
  • kaki aku dah mula membengkak ( normal kan bg wanita mengandung )
  • kalau dah duduk susah nye la rasa nyer nak bangun untuk berdiri...maybe kandungan aku besar walaupun br 6 bulan...
  • dah beli beberapa brg2 baby...ofcoz pink colour for girl..huhu...

aku dan sifu aku kak mas

time ni usia kandungan aku baru 23 minggu

besar kan..ramai ckp besar antaranya :-

bile aku gi pasang pelamin nanti tuan umah akan tanya

"bile bersalin nih?? bulan puasa ni yer??"

tak pun

"akak...kembar ye kak??" ni dah masuk 5 org ckp yer..

tak pun

"berapa bulan??" bile aku jawab 6 bulan... "lorr...yer ker...ingat dah nak tunggu hari"

mcm2 la...redha je la yer...sbb doktor ckp size baby normal...

tp bile aku pegang perut aku, nak tgk la kot bnyk ruang lg ker...maybe sbb perut aku mmg sedia besar ke...takde lak bnyk ruang sbb bile pegang mana2 bahagian sure dah rasa baby tu keras jer..

agak2 nak sandar kat mana2..selalu sandar elok jer..skrg kalau sandar..sakitnyer lah..mcm takleh laga kat sape atau terlanggar mana2 tempat...

kalau time aku puasa lg, baby ni sentiasa aktif..sepanjang hari ade pergerakan kat perut aku...maybe lapar kot...tp bile dah buka puasa aku akan rasa penat siap peluh2 mcm br pas jogging, jantung siap berdegup laju,nafas pendek2...mungkin sbb bile baby gerak2 akan buat tenaga kite leh kurang kot...

tutorial make-up mata???

hahahaha...aku pun rindu nak buat tutorial untuk korang...paham2 la yer...bile pregnant ni, rezeki dtg mencurah2, kadang tak sempat aku rehat...kadang bile hari yg ade aku akan gunakan untuk rehat sepenuhnyer...

daddy??

seperti biasa tiap2 mlm akan letak telinga kat perut aku...usap2 perut yg tegang tanpa sebarang kedut...bile call siap suh kirim salam kat baby...die la org kuat aku setiap kali ade tempahan bisikbisikdesign...tanpa bagitau ape perlu buat, die dah tau pemasangan pelamin ape yg perlu atau tak..memudahkan lg kerja aku...love u daddy..nanti baby dah lahir pasni kalau ade tempahan make-up daddy yg akan jaga..ok..

kawan2???

sesungguhnye aku sgt bersyukur mempunyai kawan2 baik disekeliling aku yg sentiasa menolong aku, mmg tak bg aku buat kerja berat langsung, kadang2 aku bg tau aku kemas rumah+mop lantai aku balik yg kene marah, sbb kene tunggu diorg buat sama2 kemas umah aku...diorg rela tolong aku kemas rumah, angkat brg2 shopping, love u lah!!...AKU HARGAI ADE KORANG DLM HIDUP AKU...

Next customer

Next customer is Shahira
Make-up for engagement

Before make-up


After make-up and hair do







Tuesday, August 3, 2010

Next customer is blogger too...
dikenali sebagai zetty/chenta
make-up for engagement


before make-up





After make-up







Semoga bahagia yer...
Insyaallah kite jumpe lagi masa sanding u plak...