Followers

Wednesday, August 4, 2010

26 weeks

hi readers...

pejam celik...pejam celik usia kandungan ku dah 26 minggu..

cepat je masa berlalu...bile kire2 lg 3 bulan aku bersalin...

huuuuiiissshhh....kejap je kalau nak kire 3 bulan tu...

keadaan aku sekarang

  • masih aktif make-up sana sini
  • masih aktif buat bisnes bisikbisikdesign dengan kawan2 aku..
  • masih boleh kesana kemari
  • masih lasak kadang mcm lupa yg aku pregnant
  • masih ade tempahan make-up walaupun waktu tu aku dalam pantang (untuk anak buah suami yg akan aku buat)
  • dah stop amik tempahan make-up untuk bulan 10,11 dan 12 (sorry kepada sesiapa yg nak tempah aku, tp terpaksa tolak)
  • kaki aku dah mula membengkak ( normal kan bg wanita mengandung )
  • kalau dah duduk susah nye la rasa nyer nak bangun untuk berdiri...maybe kandungan aku besar walaupun br 6 bulan...
  • dah beli beberapa brg2 baby...ofcoz pink colour for girl..huhu...

aku dan sifu aku kak mas

time ni usia kandungan aku baru 23 minggu

besar kan..ramai ckp besar antaranya :-

bile aku gi pasang pelamin nanti tuan umah akan tanya

"bile bersalin nih?? bulan puasa ni yer??"

tak pun

"akak...kembar ye kak??" ni dah masuk 5 org ckp yer..

tak pun

"berapa bulan??" bile aku jawab 6 bulan... "lorr...yer ker...ingat dah nak tunggu hari"

mcm2 la...redha je la yer...sbb doktor ckp size baby normal...

tp bile aku pegang perut aku, nak tgk la kot bnyk ruang lg ker...maybe sbb perut aku mmg sedia besar ke...takde lak bnyk ruang sbb bile pegang mana2 bahagian sure dah rasa baby tu keras jer..

agak2 nak sandar kat mana2..selalu sandar elok jer..skrg kalau sandar..sakitnyer lah..mcm takleh laga kat sape atau terlanggar mana2 tempat...

kalau time aku puasa lg, baby ni sentiasa aktif..sepanjang hari ade pergerakan kat perut aku...maybe lapar kot...tp bile dah buka puasa aku akan rasa penat siap peluh2 mcm br pas jogging, jantung siap berdegup laju,nafas pendek2...mungkin sbb bile baby gerak2 akan buat tenaga kite leh kurang kot...

tutorial make-up mata???

hahahaha...aku pun rindu nak buat tutorial untuk korang...paham2 la yer...bile pregnant ni, rezeki dtg mencurah2, kadang tak sempat aku rehat...kadang bile hari yg ade aku akan gunakan untuk rehat sepenuhnyer...

daddy??

seperti biasa tiap2 mlm akan letak telinga kat perut aku...usap2 perut yg tegang tanpa sebarang kedut...bile call siap suh kirim salam kat baby...die la org kuat aku setiap kali ade tempahan bisikbisikdesign...tanpa bagitau ape perlu buat, die dah tau pemasangan pelamin ape yg perlu atau tak..memudahkan lg kerja aku...love u daddy..nanti baby dah lahir pasni kalau ade tempahan make-up daddy yg akan jaga..ok..

kawan2???

sesungguhnye aku sgt bersyukur mempunyai kawan2 baik disekeliling aku yg sentiasa menolong aku, mmg tak bg aku buat kerja berat langsung, kadang2 aku bg tau aku kemas rumah+mop lantai aku balik yg kene marah, sbb kene tunggu diorg buat sama2 kemas umah aku...diorg rela tolong aku kemas rumah, angkat brg2 shopping, love u lah!!...AKU HARGAI ADE KORANG DLM HIDUP AKU...

15 comments:

Bai said...

aah ah besar. macam 30+ weeks dah.hehehe. take care!

diyanashukor said...

Bai | hahahaha...tau takpe...

Aini Amir said...

betul la kak..cm dh sarat jer..

diyanashukor said...

Aini Ami | tu laaa...org takut kalau akak buat keje berat2,sbb tgk akak mcm dah sarat....

♥✿♥ Fariza ♥✿♥ said...

kak...
baby gitl gitu...
jaga diri ok.

kak ada buat make up trial x? berapa?
jika ada email sy boleh?
fariza_yukina@yahoo.com.my

tq

diyanashukor said...

♥✿♥ Fariza ♥✿♥ | email diyana yer...nanti diyana bls...

Ija said...

yeee....perut dh besar..tp bole buat2 lupe lak tu...keje asik nk lasak..xreti dok diam kan...
smpi bole jatuh atas kotak!!
Klo jln ngn ko, aku plak dok rase cm aku yg pregnant kan!
Mgg ni kite date lg ye, kite practise pernafasan time bersalin yee
hahahha

bunda buyung said...

wah mak lampir sibuk pindah rumah xsabar nak raya umah baru ko hehe insyaAllah puasa kite penuh tahun nie.. ape gender anak aku esok kan aku nak gurl laki aku nak boy mintak2 anak aku kang2 besar2 ye bila check up esok.. hehe xkisahla xlaki pompuan ye dak.. take care mysis moh kite wat kuih raya sama2..

A.I said...

mmg nampak besar pewot kau. haha..selesa budak tu duk dlm tu :)

u take care k..

diyanashukor said...

ija | ijaaa...kan aku dah rahsia bab tu....nape ko cite aku jatuh atas kotak...nasib ade bmw x6...minggu ni dtg umah aku..aku masak2 yer..kite mkn lebih dr buat keje ok...

bunda buyung | aku takut tak penuh psl anak aku gerak2 kang camana...kalau anak ko girl nanti leh berskirt2 sama2...kalau boy tu takut mcm adam kang...hahaha...kuih raya tu sila salin betul2 ye resepi die sblm ko bancuh dan membazir...


A.I | harus die rasa selesa..leh kuak lentang bagai kan...

bunda buyung said...

anak aku entong(bird aka boy) wakahkah alhamdulillah sonok mama dpt sepasang tahun nie.. xlehla nak share2 baju ngan anak ko..ko jgn sebut2 adam gerun aku muka xape ikut dia hensem perangai mintak simpang ^.^.. xmo aku wat biskut tu lg aku nak wat biskut suji biar anak aku gebu..

diyanashukor said...

bunda buyung | xleh la share kalau camtu...baju ko takyah la susah2 beli..kat dlm almari adam punye baju bnyk..pilih la yg otoman...anak ko kalau nak lebih gebu telan buih bnyk2...

MEL said...

cute laa kak diana...hehhe mel skarang 18 weeks..hmm..nanti msti sama perut mcm akak..sb memang dah jenis perut yg besar ni..hehhehe anyway...cuteeeeeeee...

MEL said...

akak x alah langsung ekk...alhamdulillah...

diyanashukor said...

MEL | alhamdulillah...xde alah langsung...tp terasa berat nye bwk perut nih..anyway take care yer...