Followers

Thursday, May 19, 2011

Next Tutorial Eyes Make-up


Hello make-up lover..!!!

Next tutorial....
Dark Blue with Purple...



Step 1 : foundation + compact powder

Step 2 : Dark blue eyeshadow


Step 3 : Purple eyeshadow

Step 4 : warna purple tu blend ke atas. *guna berus blend yer

Step 5 : colour cream eyeshadow di bahagian bawah kening.

Step 6 : Dark blue eyeshadow dibahagian bawah mata

Step 7 : purple eyeshadow dibawah warna dark blue dibahagian bawah mata

Step 8 : eyeliner atas dan bawah kelopak mata

Step 9 : mascara and fake eyelashes




DONE




*


*


*


*


*


*





Wednesday, May 18, 2011

Button Hand Bouquet

Order from Nani

Button Hand Bouquet !!!

dah jemu tgk fresh flower?? leh la try guna button plak..
kadang2 pemintaan customer ni mcm2..
so selagi kite leh buat, kite buatkan..





Bile dah siap nampak cute plak...




dah pakai leh simpan buat kenangan...


for more design hand bouquet click
Bisikbisikdesign

Wednesday, May 11, 2011

Fya Zara headband

helloo....

Inilah yg syookkknyer bile ade anak pompuan nih...
leh pakaikan mcm2, ade je brg2, clip2 yg cute2...
disebabkan rambut Fya pun xberapa nak ade xleh la nak clip ape2 kat rambut..
hanya boleh pakai headband yg ade ribbon besar2 mcm nih...
sukkee sgt tgk...





alololo... anak daddy nih...



pandai sgt yer pandang camera pastu senyum...


mcm hadiah pun ade...hahaha...

with purple bow



ni aktiviti skrg yer...6 month +
dah sibuk angkat montot nak merangkak...
kesana kemari dah...

semua bowtu sama design..
warna je lain kan...
yer...saya buat special order...
interchangeable bow

headband yg sama... dan bow leh tukar2 color ikut warna baju...
senang kann...





clip




All colors yg saya order...
hambeekk...tinggal nak pakai jer lg...




gift from bribbons
sbb order bnyk kot...




ni pun clip jugak..
antara mummy die yg nak pakai atau pun leh pakai kat Fya...
leh tukar2 ikut baju jugak...
ni dr waficoshawls



biasalah Fya..mummy kalau order brg tgk tu cantik...ni cantik...
senang citer biler time order..
"saya nak order semua warna"

Monday, May 9, 2011

Next customer

Next customer Nurul Husna


Make-up for Majlis bertandang



Before Make-up




After Make-up








Thursday, May 5, 2011

Next Customer

Next customer Nurul Amira

Make-up for dinner

lokasi aku make-up di Tronoh, Perak

Harga transport caj berganda2 mahal dr harga make-up
aku pun x sangka Mira sanggup bayar untuk aku semata2 nak aku make-up dinner sahaja..

Perjalanan ke sana mengambil masa 3 jam dr KL...



Before make-up



After make-up






Alhamdulillah mira sgt2 berpuas hati dgn hasil keje aku...
yerlah takut jugak kan dah bayar mahal2 untuk make-up dinner sahaja...
tp aku tetap yakin dgn hasil sentuhan aku yg mementingkan kualiti dalam ber'bisnes' nih..
itu yg aku sentiasa kekalkan dalam dunia 'bisnes' nih..