Followers

Tuesday, October 27, 2009

Next eyes tutorial

Next tutorial turquoise + purple look



step 1

step 2


step 3


berus blend



step 4


step 5


step 6


step 7


step 8


step 9


step 10





:::: DONE ::::




*







*









*









*










eyeshadow purple - MAC It's a miracle mineralize eyeshadow
eyeshadow turquoise - MAC Blue Sorcery mineralize eyeshadow
eyeshadow pearl white - MAC shroom







agak2 korang paham kan.... sama je step2 sblm ni...
cuma warna2 eyeshadow die berbeza..
aku dah senaraikan nama2 eyeshadow yg aku gunakan..
tak paham jugak tanya ok..






Monday, October 26, 2009

Hand Bouquet






Hand bouquet for Daeng
fresh flower rose











Hand bouquet for Diana


artificial flower







white + yellow + gold







Hydrangea flowers
bunga yg ade di taman umah aku




besar kan??



Hydrangea hand bouquet masa engagement aku








boleh dijadikan centerpiece juge








Monday, October 19, 2009

Wedding preparation

Baju nikah
Sabtu lepas dapat settlekan beberapa perkara lg menjelang nikah..
antaranyer kain untuk baju nikah aku dan lelaki..
dah dihantar untuk dijahit..
Bridemaids dress
Di majlis nikah aku nanti, aku mmg nak semua kawan2 baik aku pakai 1 tema..
so kain2 diorg aku dah cari..
jd diorg hanya perlu hantar untuk ditempah je...
sgt BEST bile diorg sume pakai warna yg sama....




Dulang hantaran
heeeee......dah suruh pun pekerja aku buat kan...
rekaan dulang ni pun aku dah share ngan kak syaja...
ha..kalau korg nak tau, kak syaja tu mmg selalu ke umah aku..
sbb die ade bisnes ngan mak aku...
jd aku dah citer mcm mana rekaan yg aku nak..
hahaha...die memberi galakkan untuk buat bisnes2 mcm ni...
memandangkan family kitorg ade bisnes besi2 nih...mudah lah..
die pun nak tempah suatu hari nanti...
Pelamin
Rekaan pelamin nikah juga telah aku buat...
dan segala keperluan untuk membuat pelamin pun dah kuserahkan ke perkerja aku mengikut saiz yg aku nak..
hanya pelamin yg simple + nice + sweet saje pelamin nikah yg aku perlukan..
tgk je lah nanti k...
ya...masa tu adalah saat2 penting team bisikbisikdesign
untuk melaksanakan majlis yg sgt bahagia buat ku...
so team ni mmg memegang tanggungjawab besar...
bg merias hantaran + hand bouquet + pelamin + bilik pengantin dan beberapa bahagian lg...
nantikan ok diharap semuanye berjalan dengan lancar...








Thursday, October 15, 2009

Next Customer

My next customer is
Daeng
Make-up for nikah



Before make-up


After make-up





The last 3 picture from Iszupictures

Wednesday, October 14, 2009

Next Eyes Tutorial

Next tutorial with blue look



step 1 : foundation + compact powder


brand PAC

step 2 : biru dr warna brand PAC


step 3 : dihujung kelopak mata biru gelap ( prussian by MAC )


step 4 : blend warna tu ke atas


step 5 : tebalkan warna biru gelap ( prussian by MAC ) dihujung kelopak mata.



step 6 : tambahkan warna hitam ( carbon by MAC ) dihujung kelopak mata supaya nampak lebih gelap lg.



step 7 : dikelopak mata bawah sapukan warna biru gelap ( prussian by MAC )



step 8 : warna krim eyeshadow ( ricepaper by MAC ) di bawah kening
step 9 : eyeliner di kelopak mata atas dan bawah.




step 10 : mascara and eyelashes



DONE !!


*


*


*


*


*


*


*










Tuesday, October 13, 2009

Tudung nikah & cute veil

eelllooowww...
br je blk dr PWTC dgn mak aku
hanya semata2 nak gi ariani kat situ
sbb kwn abg aku isteri die keje di ariani sbg pengurus jugak la..
die beria dr ari tu lg ajak suh dtg ariani beli tudung..
sbb die leh bg special price kat kitorg..
memandangkan aku nak beli tudung untuk nikah yg plain untuk dijahit manik...
so pegilah cr die di ariani PWTC..
mmg full parking sbb skrg perhimpunan UMNO...
terpaksa parking kat The Mall..



Jeng...Jeng...Jeng...


untuk nikah sememangnye aku dah rancang tak nak pakai veil panjang2...
sbb aku dah fikir untuk tempah tudung yg aku nak...
then tak jd sbb aku nampak
niiii..........



pandangan atas



pandangan tepi


pandangan belakang


aku suke kain chiffon yg digunakan...
nampak jatuh dan lembut...
dan tak panjang sgt...
disbbkan tudung tu nampak simple manik dibahgian atas dan blakang bahagian bwh,
kakak tu pun ckp boleh tempah ikut ape yg kite nak..
so aku buat la special order...
warna still sama...
tp dibahagian atas dan dibahagian blakang bwh aku nak more bead...
dlm masa 3 minggu aku akan dpt cute veil aku tuh...
hahaha...tak sabar la plak...
akhirnyer aku beli tudung untuk dipakai time nikah dan beberapa tudung lain..




deeppink


deepskyblue



dan mcm2 warna pilihan..

price??
mcm kat atas ni yg tak bnyk bead rm350
and more bead rm550



settle bab tudung..
minggu ni tiada customer br lah dpt aku uruskan hal2 wedding aku..
minggu ini ke jakel dan tempah baju nikah plak...
oleh sbb ariani dan jakel 1 owner..
jd kain yg dibeli pasni pun akan dpt special price...
sgt BEST...!!