Followers

Tuesday, September 29, 2009

Next customer

My next customer is
masih blaja di UK
balik Malaysia semata2 untuk majlis sanding nyer..
she is very nice girl + gile2 (hihihi)

before make-up


after make-up





wish u all the best and semoga bahagia hingga ke akhir hayat


Wednesday, September 16, 2009

Macam2 adaaa....

Akhirnyerrr.....
Baju adik aku yg aku jahit manik tu dah siap...
Dah ke kedai dobi dah pun....
br mata aku akhirnyer boleh relax sikit...
hampir juling aku tgk blig bling...
skrg mata aku jd tanda $$$ jer...
tunggu upah + duit raya...
weeee~~~~




korg dah tukar lom duit raya??
mmg time raya2 ni akan di 'paw' oleh
anak buah + anak sedara + anak jiran sebelah + anak tekak bleh??
yerlah time raya kan boleh mkn mcm2 dah...
tp diet harus jugak....


duit raya diberi mengikut umur...
dan2 je sumer nak jd tua kann...

..........................................................................................................................................



bile maid aku blk kampung raya
aku tunggang langgang kat umah...
mop + vacum + kemas sana sini + jemur kain + dll
nasib adik aku ade...
dan biler time nak antar brg ngan mak aku...
anak buah aku ni terpaksa ikut...
mcm2 kerenah dah die buat...
abis dlm kete je kan....
pusing2 tak jugak kuar2 kete...

hari pertama ke putrajaya + kuala lumpur


hari kedua ke kuala lumpur + petaling jaya

time ni kerusi die lupa bwk...jd bebas kesana kesini...

kepada anda semua

selamat hari raya maaf zahir batin...

*tahun depan raya bersama suami...yyeeaaayyy....!!! =)

Monday, September 14, 2009

Next Customer

Bulan Ramadhan ni kebiasaannyer mmg xde org kawin..
tp ni lah kali pertama aku make-up org nak nikah time puasa2 nih...
dulu aku pernah make-up die time tunang..
kali ni aku make-up untuk majlis nikah nyer
die terpaksa nikah gantung disebabkan tak nak pertukaran kerja ke sarawak..
so kerajaan perlu alasan yg kukuh jika nak tolak tawaran tersebut..
jd terpaksa la di bulan ramadhan ni aisyah nikah..
takper lah... nama pun jodoh kan..
semua telah ditentukan..



Before make-up



After make-up







majlis selepas asar
dinikahkan di masjid paya jaras,sg. buloh
selepas tu semua tetamu ke rumah aisyah menunggu waktu berbuka...
dan aku jugak mak aisyah dah bungkuskan makanan untuk dibawa pulang..
terima kasih dan selamat pengantin baru...

Friday, September 11, 2009

Tudung nikah dan baju raya

Style tudung time nikah nanti aku dgn sukenyer nak pakai style mcm nih...
Smlm tunjuk je gambar ni kat tunang aku terus die buat thumbs up..
sambil berkata "haa...cantik luv"
hahaha...ni yg tak sabar nak nikah ni...
mula la kene buat muka seayu mcm gambar kat bwh ni kan...
credit to the picture
dibahagian luar tailor aku buatkan..
tp bahagian dlm tu aku nak pakai tudung ariani beaded mcm gambar ekin kat bwh nih...
tp nak beli tudung kosong dan jahit beaded tu sendiri..
agak2 berjaya tak??
maybe jahit di sebelah tepi sahaja...
mcm gambar atas nih..


.............................................................................................................
baju raya pulak...
dah siap 6 pasang jeeerrr yg ditempah ari tuh...
hanya 1 baju tu aku beli kain xde corak...
so aku jahit manik dibahagian lengan baju...
Bukan ape saje berlatih menjahit manik sblm jahit kat tudung nikah nanti..
hehehe...

bahagian lengan sblm di jahit

dalam proses


SIAP..... akhirnyer..


Bawah ni sumer baju adik aku dgn manik2 yg dijahit..
kali ni saje die gile baju kain kosong je...xde corak..
kain thai silk


bahagian lengan



bahagian lengan





Dan warna hijau ni belum siap...
dalam proses...
kang time nikah time tu mata aku juling...
keje tgk manik kecik2 je kan...
hihihi.....

Thursday, September 3, 2009

Next Tutorial

Next tutorial with gold+brown

step 1 : foundation + compact powder


step 2 : gold brown colour 2/3 kelopak mata ( woodwinked by MAC eyeshadow )


step 3 : dark brown colour di hujung kelopak mata ( fertile by MAC eyeshadow )

step 4 : blend warna dark brown ke atas...


step 5 : black colour ( carbon by MAC eyeshadow ) bucu mata seperti gambar diatas


step 6 : dibahagian bawah kelopak mata


step 7 : white eyeliner di bahagian bawah


step 8 : black eyeliner dikelopak mata atas.


step 9 : mascara + eyelashes


try this false eyelashes


*



*



*




*




*




DONE !!!











Selamat mencuba ok...!!
*jgn cepat putus asa kalau tak jd...teruskan usaha..
tak faham leh tanya k..

Wednesday, September 2, 2009

update

hii...
sorry...sgt bz...
esok saya cuba untuk update next tutorial ok...insyaallah..
:: wedding preparation ::
1. Sudah tempah kerusi untuk pelamin time nikah...
* nanti tgk je lah kerusi tu time nikah nanti yer...
2. Sedang design dulang hantaran yg saya nak...
setelah puas hati br leh suh pekerja saya buat dulang itu...
*nasib ade kedai besi sendiri yg boleh tempah sesuka hati saje..
3. Beberapa hantaran sudah dibeli... =)
lg...lg..?? ape yer....