Followers

Friday, May 29, 2009

new stock




Br lepas beli stock2 make-up br....
with new colour...
and limited edition colour
all MAC and 1 lipstick from Bobbi Brown
Nanti kan style2 make-up terbaru lepas ni...
minggu dpn sgt bz...
dgn customer dan aku jugak akan gi memancing ikut family tunang saya...
di mersing...
atas boat untuk 3 hari 2 mlm...
fuhh..jauh dr kesesakan lalu lintas mana tak nye tgh laut kan....
sgt best bile dpt pancing ikan laut sendiri..
jd nelayan aku sekejap....
aku mesti sediakan ubat tak nak bg mabuk...
nanti kalau sempat aku tangkap gambar untuk tatapan korg tgk suasana di atas boat di tgh laut...
ok....
see yaaaa.....

Thursday, May 28, 2009

tutorial eyes make-up

light pink + dark blue look !!!
step 1 : foundation + compact powder
step 2 : pearl white ( shroom by MAC ) 1/4 dr kelopak mata
step 3 : soft pink ( swish by MAC )
step 4 : biru ( freshwater by MAC )
step 5 : blend ke atas
step 6 : cream ( ricepaper by MAC ) di bawah kening.
step 7 : eyeliner atas dan bawah kelopak mata
step 8 : mascara and eyelashes
step 9 : tambahkan eyeshadow warna hitam ( carbon by MAC ) supaya warna biru tu nampak lebih gelap
done !!!
*
*
*
*
*




















see ya....next entry...

Monday, May 25, 2009

boring....


setelah bosan duduk kat umah...

sbb takde nak wat ape...
tgn ni lak rasa nak make-up org je kan...
mmg suatu masa die akan tetibe jer jd nak sgt2 make-up org...
mcm penyakit lak kan..
die akan jd rajin dgn tibe2...hahaha..
pastu aku pun ckp la ngan adik aku..

aku : wa (nama sebenar hawa ) ko bg la muka ko aku make-up...ko duduk je...bukan wat ape pun..
adik aku : ko ni...xde keje dah ke...aku malas la..nak kene cuci lg...
aku : ala...boleh la...sian aku...boring sgt...
adik aku : yerrrllaaahh.... ( nada terpaksa )

hihi....kalau org lain dgr mesti ckp "best nyer la ade kakak yg mcm ni...tadah je muka.."
entah...kalau aku pun nak...ni tak...sape lak nak make-up kan aku kann...

before make-up
after make-up


siap!!
*nanti aku update tutorial eyes make-up ni...


next customer


"kak wan"

ni adalah kali ke-3 aku make-up kak wan
untuk menghadiri function
die nak make-up yg simple...


just nice...





Friday, May 22, 2009

tutorial eyes make-up

eyes make-up with
red + black look!!




step 1 : foundation + compact powder




step 2 : red colour eyeshadow ( passionate by MAC )

step 3 : black colour eyeshadow ( carbon by MAC )


step 4 : blend warna hitam ke atas



step 5 : pekatkan warna hitam semula dgn eyeshadow tadi..




step 6 : pearl white ( shroom by MAC ) di bawah kening..





step 7 : eyeliner atas dan bawah kelopak mata





step 8 : mascara + eyelashes


*


*


*



*
DONE!!!















see ya!!

































Tuesday, May 19, 2009

tutorial eyes make-up

arabic eyes look


blue + black






step 1 : foundation + compact powder



step 2 : tampal white tape seperti gambar di atas




step 3 : black eyeshadow ( carbon by MAC )




step 4 : blue eyeshadow ( freshwater by MAC )




step 5 : pearl white eyeshadow ( shroom by MAC )




step 6 : blend warna biru keatas supaya nampak lebih smooth..




step 7 : 'bold'kan warna biru dan hitam supaya nampak pekat..




step 8 : eyeliner...kalau boleh yg basah supaya nampak lebih kemas...
di atas dan bawah kelopak mata..
kemudian bukak white tape td..

step 9 : mascara + eyelashes

*
*
*
*
*
*
DONE!!!









selamat mencuba!!
apa2 pertanyaan leh tanya di ruang comment ok...